Viva Brazil! Vi gjorde det igen!


Varför ”Viva Brazil” kanske du undrar, jo för att det var våra fantastiska brassar som avgjorde matchen igår på Gamla Ullevi mot GAIS.

Vi började matchen som vi gjort de senaste matcherna, full fart framåt och skall man vara lite kritisk trots vinsten så borde vi ha gjort två mål på alla chanserna vi skapade innan och strax efter vårt ledningsmål, man måste helt enkelt sätta sådana lägen.
Ledningsmålet kom i minut 25, Nethinio drar ett inlägg från sin högerkant som letar sig över till Freddy på vänsterkanten, han tar lugnt ner bollen och lägger in ett perfekt inlägg mitt i GAIS straffområde, där finns planens minsta spelare Gama, i en nickduell med planens längsta (?!) spelare vinner Gama och nickskarvar bollen i mål.

Anfallet efter skulle det ha blivit ett mål till när Rasmus kör sin back och kommer ensam med målvakten, tyvärr tippade målvakten skottet till hörna.
Sen var det GAIS tur att köra med oss, vi hade lite svårt att få undan bollen och det skapade ett tryck mot vårt mål. Som tur var så gick de två av tre avslut utanför målramen och det tredje nöp Tobbe utan problem.

Hemmalaget tryckte på ännu mer i början av andra halvlek och nu började man också träffa innanför stolparna med sina skott, i minut 52 kom kvitteringen.
Vi hade bollen under kontroll och spelade lite ”kvadraten” på mittplan, plötsligt nöp GAIS till och vann bollen, två passningar och 5 sekunder senare stod Edin Hemidovic helt fri med Tobbe, hans stenhårda skott gick via stolpen in i Tobbes vänstra burgavel.

Bänken satt dock inte och väntade, några snabba byten på trötta spelare inom några minuter och vi var på banan igen. Återigen rullade vi upp hemmalaget och läge på läge skapades, men även GAIS stack upp mellan varven.
Så kom det förlösande och välförtjänta målet i minut 80, en frispark strax utanför GAIS straffområde, fyra man ställer upp sig, frågan är bara vem som är mogen att ta den, PC är sugen, Randelovic är sugen, Sami är sugen, men mest sugen av alla är Paolo.
Målvakten ställer upp sin mur, ändrar på den, ändrar på den igen. Och en gång till, jag ser luckan och det gör Paolo också, han stegar fram och pangar på, luckan mellan stolpen och muren är lika stor som en 80-dörr och bollen for i mål som en projektil och målvakten var chanslös. Vilket mål! Men hur ställde de upp sin mur?

Jublet kanske hördes ända till Värnamo? Glädjen var obeskrivlig!
Sista 13 minuterna var långa, vi höll i bollen så mycket det gick men GAIS jagade livet ur oss, vi gick på kontringar och hade i alla fall två jättelägen att sätta även trean men istället för att punktera matchen fick GAIS ett jätteläge i minut 90 att kvittera, skottet träffade ribban och ut.

På presskonferensen efter matchen var Roar strålande glad och tyckte att killarna hade gjort ett hästjobb ute på plan, han ansåg också att segern var helt rättvis och till och med borde varit något mål större. Han nämnde också att vi är obesegrade för sjunde matchen i rad.
GAIS tränare tyckte att vi spelade defensivt och bara gick på kontringar (som om det skulle vara något fel eller fult?). I övrigt tyckte han att målen vi gjorde var billiga och att man inte kan vinna en match om man släpper in sådana mål. Han fick också frågan om vad han tyckte om fansens uppträdande efter matchen, han svarade att han tycker att dom är grymma?!
Dom orden får stå för honom, glåporden och ”apljuden” mot våra färgade spelare som haglade från fansen efter matchen hör inte hemma på en arena, dom hör inte hemma någonstans!
Om en spelare skall känna rädsla för att visa sin glädje efter en vinst, ja då är idrotten illa ute.
Alla klubbar och ledare borde ta ett tydligt avstånd från sådan skit, man kan inte sticka huvudet i sanden och låtsas som det aldrig hänt.

Fakta:
GAIS – IFK Värnamo 1-2 (0-1)
0-1 efter 24,15 Gama (nickskarv), assist Freddy Winsth
1-1 efter 51,31 Edin Hemidovic
1-2 efter 79,59 Paolo Marcelo (frispark direkt i mål)
Avslut: 7-16 (3-8)
Avslut på mål: 3-10 (1-6)
Frisparkar: 7-12 (5-3)
Hörnor: 5-10 (1-3)
Varningar GAIS: Daniel Janevski, Edin Hamidovic, Niklas Olsson
Varningar IFK: Lumala Abdu
Träffar i ribban: 1-1
Publik: 1496 (varav 14 från Värnamo)

Startelvan:
Tobbe A (mv), Nethinio, Claudio, Jon B, Freddy W
Viktor E (65), Alexander AJ, Gama (77), Abdu, Rasmus (59) & PC
Ersättare:
Jocke (mv), Johan A, Tyler L, Axel W, Predrag R (65), Paolo M (77) och Sami D (59)

Nästa match spelas hemma på Finnvedsvallen nu på söndag, jag hoppas att ni kan undvara ett par timmar för att komma ner och visa ert stöd, vi behöver er! Kan vi (borde vi bli minst) bli 1500 kanske?

Se och hör vad segerskytten Paolo hade o säga efter matchen längre ner på sidan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO