VIKTIG INFORMATION

CORONAVIRUSET COVID 19
Igår kom besked och beslut från Folkhälsomyndigheten och regeringen att alla arrangemang med över 500 deltagare stoppas.

I Småland arrangeras det varje helg matcher, ett antal cuper och turneringar och är det så att dessa har fler än 500 deltagare/åskådare ska dessa inte genomföras eller i så fall anordnas utan publik.

När det gäller matcher, cuper och turneringar som har färre deltagare/åskådare än 500 så är det upp till varje enskilt lag att fatta beslut utifrån de besked myndigheter ger ifall turnering/cup skall genomföras.

IFK Värnamo tar sitt ansvar och ställer in Liljedahl Minicup som skulle genomföras den 4/4

IFK Värnamo följer också självklart myndigheternas råd och riktlinjer som bl.a. innebär att man inte i onödan skall utsätta sig för större folksamlingar, framförallt inte om man är i någon riskgrupp.

IFK Värnamo har även fattat beslutet att råda alla IFK-lag som skall delta i cuper med över 500 deltagare (då räknas alla in även publik) att avanmäla sig och inte åka på dessa cuper. Vanliga träningsmatcher är än så länge inga problem.

IFK Värnamo rekommenderar följande punkter för att hjälpa till att förhindra spridning av detta virus:

1. Vid minsta lilla antydan till att vara sjuk eller på väg att bli sjuk, stanna hemma i minst 14 dagar
2. Undvik onödig kroppskontakt så som handskakningar
3. Undvik att klia ögon och öron eller vidröra munnen med otvättade händer
4. Var noga med hygienen, tvätta händerna ofta och helst med alkosprit
5. Dela inte vattenflaskor med varandra

IFK Värnamo tar detta på fullaste allvar och följer alla rekommendationer och krav från regering och folkhälsoinstitutet med återkommande uppdateringar vid behov.

IFK Värnamo 20200312
Styrelsen

 

       
IFK VÄRNAMO