Välkommen Roar!

Roar Hansen och IFK Värnamo är överens om ett 2-års avtal från den 1 januari 2018. Roar kommer att bära huvudansvaret för IFK Värnamos herrar A.

Roar Hansen har de senaste 3 år arbetat för Åtvidabergs FF, under de första 2½ åren som huvudtränare och därefter under hösten 2017 i rollen som manager.

Han är uppvuxen i Stidsvig söder om Örkelljunga och påbörjade sin tränarkarriär redan som 24 åring. Han har hunnit med att träna klubbar så som Ängelholms FF, Landskronas BoIS, Helsingborgs IF och Östers IF där han bland annat lyckades ta sistnämnde Öster till Allsvenskan 2012.

Sportchef Tomas Lundqvist:
”Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta till oss Roar Hansen. Roar har varit med på radarn ända sedan situation med Christian uppdagades och det känns glädjande att vi nu kan presentera honom som ny huvudtränare i föreningen.

Förutom en assisterande tränare så kommer Roar att ha Jonas Thern till sin hjälp där hans fokus framförallt kommer att ligga på utvecklingen av de unga spelarna som flyttas upp. Ambitionen är att vi redan i slutet på denna veckan kommer presentera lagets assisterande tränare.

Den organisation som vi är på väg att få ihop kring vår elitverksamhet kan bli den bästa klubben någonsin har sett och vi ser med stor inspiration framemot 2018.

Roar Hansen:
”Det känns super att få komma till Värnamo och tillbaka till Småland. Det känns redan som att man har en relation med klubben, dels då man har spelat mot IFK så många gånger men även då man känner så många spelare och ledare som har varit i klubben, så som Peter Kuno Johansson, Jörgen Petersson, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Freddy Söderberg med flera.

Efter att har haft en lite speciell situation under hösten där jag inte har arbetat ute på fotbollsplanen utan ansvarat för andra frågor i Åtvidaberg så känns det skönt att nu få gå tillbaka ut på planen. Det ska bli otroligt kul att få lära känna alla i organisationen och bygga vidare på klubbens framgångar.”

Roar Hansen

       
IFK VÄRNAMO