Välkommen Predrag!

Idag blev det klart med ännu en förstärkning till klubben. 28-årige Predrag Randelovic skrev idag på ett tvåårigt kontrakt med IFK Värnamo.

Predrag kommer närmast från Dalkurd FF där han var en nyckelspelare 2016. Förra året opererade han sig för bråck och var först tillbaka under hösten. Predrag har en diger meritlista i sitt bagage, han har bland annat spelat i Partisan Belgrad, vilket också är hans moderklubb, samt vitryska FK Minsk. För 3 år sen flyttade Predrag till Sverige och Dalkurd FF där han huserat de senaste säsongerna.

Att Predrag valde just IFK Värnamo bland alla andra anbud beror mycket på hans tidigare lagkompis i Dalkurd FF, före detta IFK:aren, Ahmed Awad.
– Jag pratade en del med Ahmed inför mitt beslut som rekommenderade IFK Värnamo före mina andra erbjudanden, säger Predrag.

Predrags bästa egenskaper är förmågan att läsa spelet, passningarna och disciplinen. Han kommer hit i god form och har tränat med Dalkurd sedan starten i januari.
– Känns jätteroligt att komma till Värnamo. Det är en ung och spännande trupp som jag verkligen ser framemot att spela ihop med. Jag har känt mig välkommen hit från första stund. IFK Värnamo har visat ett stort intresse för att få hit mig, det betyder jättemycket. Nu laddar vi för en spännande och rolig säsong.

Predrag Randelovic
Position: Mittfält
Ålder: 28
Landskamper: Macedonia U21 3 (2012), Macedinia A-landslag 3 (2012-2013)
Antal matcher i Superettan: 60 varav 51 från start
Klubbar: Patrisan Belgrad >2007, FK teleoptik 2007-2011, FK Vardar 2011-2013, FK Jagodina 2013, FK Minsk 2014, Dalkurd FF 2015-2017

Huvudtränare Roar Hansen om nyförvärvet:
”I Predrag får vi in en rutinerad pjäs i laget. En all-around mittfältare som vi kommer ha stor nytta av. Han är van vid flera olika roller, är mycket skicklig i sitt passningsspel och klok i sina värderingar. En spelare jag räknar med kommer ha en viktig roll i vårt lag. ”

Sportchef Tomas Lundqvist:
“För närvarande den sista biten i lagpusslet. Predrag är den typen av spelare som vi har sökt efter den senaste månaden. En spelare med rutin och som kan användas på flera positioner.

Att klubbens goda rykte fick valet att landa på IFK Värnamo känns mycket glädjande. Dessutom att Predrag själv visar en sådan stor inspiration till att komma hit och vara med och utveckla vår unga trupp gör att värvningen känns än mer rätt.”

 

       
IFK VÄRNAMO