Välkommen Lumala!

IFK Värnamo och Kalmar FF är överens om ett lån av Lumala Abdu till IFK Värnamo över säsongen 2018.

Lumala Abdu kom till Sverige 2013 från Kataba i Uganda och efter en kortare period i Bromölla flyttade han 2014 till Mjällby. Som 17 åring gjorde Lumala debut i Superettan med Mjällby AIF och var under säsongen 2015 en utav lagets bästa spelare.

Efter debutsäsongen i Mjällby så var intresset kring Lumala stort och valet landade tillslut på Kalmar FF. Under 2016 spelade han 10 matcher för Kalmar i Allsvenskan därefter var han under förgående säsong utlånad till Varbergs BoIS och Helsingborgs IF.

Lumala Abdu
Ålder: 20
Moderklubb: Gualövs GoIF
Position: Mittfält/Forward

Lumala Abdu:
”Känns jättebra att komma till Värnamo. Jag har mött klubben flertalet gånger, senaste mötet var i höstas när jag spelade för Helsingborg. Jag har alltid tyckt att IFK har stått för en attraktiv fotboll och jag ser nu framemot att få bli en del av det.”

Huvudtränare Roar Hansen:
”En otroligt talangfull spelare med erfarenhet från både Allsvenskan och Superettan. Jag ser honom som en snabb ytterforward som kommer bidra med poäng och fart och fläkt. Han kan även användas centralt och är duktig på att hota motståndarens backlinje. Jag hoppas att Lumala i år får ut sin fulla potential och blir en viktig spelare i IFK Värnamo.”

Sportchef Tomas Lundqvist:
”Vi var imponerade av Lumala Abdu redan i Mjällby AIF. Det är en spelare med många spännande kvalitéer som spetsar den här truppen ytterligare. Hans teknik och snabbhet kommer göra att han är ett stort hot för motståndarförsvaren samtidigt som jag är övertygad om att han kommer bjuda publiken på stor underhållning.”

       
IFK VÄRNAMO