Välkommen Jon!

IFK Värnamo kan med stor glädje presentera att Jon Birkfeldt har skrivit på för klubben. Kontraktet sträcker sig över 2 år.

Med Eskilsminne som moderklubb och 5 år i HIF-akademin i bagaget så har Jon de senaste 2 åren spelat för Åtvidabergs FF. Under 2017 var han en tongivande spelare i laget fram tills att han i slutet av augusti slet av 2 ledband som tvingade honom till en längre period av rehabilitering.

Det är beräknat att Jon kommer vara i fullträning i slutet av januari och skall då ytterligare spetsa 2018 års upplaga av IFK Värnamo.

Sportchef Tomas Lundqvist:
”Truppen fortsätter att formeras. I Jon får vi in en skicklig försvarare som har varit en utav Åtvidabergs mest framträdande spelare. Han är en passningsorienterad försvarare som samtidigt är väldigt tuff i duellspelet och oerhört skicklig i huvudspelet. Jon kan spela på flera positioner i försvaret och vi övertygad om att han med råge kommer ersätta de spelare vi tappat i försvarslinjen.

Som 21-åring faller Jon väl in i vårt fokus på att rekrytera unga intressanta spelare med fortsatt utvecklingspotential som genom vår skola ska kunna ta sitt fotbollskunnande till nya höjder.”

Jon Birkfeldt:
”Jag ser fram emot ett spännande och roligt år i Värnamo. Ska bli kul att få träffa grabbarna i laget och åter komma igång med träningen. Jag är igång med min rehabilitering och har stora förhoppningar om att vara i full träning i slutet på januari.

Det känns som att Värnamo har något spännande på gång. Klubben har en historia att utveckla spelare till högre sammanhang och genom hårt arbete hoppas jag bli en utav dem. Det har alltid varit tufft att möta Värnamo och jag ser framemot att göra laget än tuffare att möta 2018.”

       
IFK VÄRNAMO