Välkommen Doutie!

Vi kan nu presentera den första förstärkningen inför höstsäsongen. Varmt välkommen till IFK Värnamo säger vi till Sameehg Doutie!

Sameehg Doutie kommer senast från spel i den indiska högsta ligan med Jamshedpur FC. Totalt blev det 7 matcher i den indiska klubben innan han nu alltså skrivit på ett kontrakt med IFK Värnamo som sträcker sig säsongen ut med option på förlängning.

29 år gamla Sameehg är född och uppvuxen i Kapstaden och har Ajax Cape Town som moderklubb. Förutom 4 säsongers spel med Ajax Cape Town i Premier Super League har Sameehg även representerat Orlando Pirates och Bidvest Wits i samma liga.

Han har tidigare representerat så väl U20 som U23 landslaget i Sydafrika och har totalt 13 landskamper intecknat på sitt konto.

Sportchef Thomas Lundqvist om nyförvärvet:
“Ett spännande nyförvärv. Utav de spelare vi har haft här på provspel så är Doutie den som har stuckit ut mest. Han är offensiv yttermittfältare som är duktig på att utmana samtidigt som han har en väldigt bra passningsfot och ett fint skott. Det är en spelare som vi har stora förhoppningar på ska vara bidragande till en stark höstsäsong för vårt IFK Värnamo. “

       
IFK VÄRNAMO