Välkommen Christian!

christian_1920

IFK Värnamo och Christian Järdler är överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2 + 1 år. Christian kommer att bära ansvaret för A-lag herrar samt elitverksamheten.

Christian Järdler är född 1982 och är som fotbollsspelare fostrad i Ängelholms FF. Redan som 19-åring gjorde han sin debut i Allsvenskan och har förutom flertalet år i Allsvenskan på meritlistan även spelat för Gençlerbirliği SK i Turkiska ligan.

Sin tränarkarriär startade han i Ängelholms Damlag där han förde upp laget från Division 4 till Division 2. Därefter fortsatte han som huvudansvarig för Ängelholms U19 och akademiverksamhet innan han 2015 blev huvudtränare för Ängelholms FF i Superettan.

I IFK Värnamo kommer Christian Järdler att bära ansvaret för IFK Värnamos Elitverksamhet samt huvudansvarig för Superettanlaget vilket innebär samma roll som Jörgen Petersson tidigare burit i Värnamo. Kontraktet sträcker sig över 2+1 år.

Sportchef Thomas Lundqvist
”Vi hade Christian på radarn ganska tidigt och har haft kontakt de senaste veckorna. Vi är jättenöjda att vi är överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2 + 1 år och ser framemot en långsiktig relation.

Christian är en ung tränare, visserligen med liten erfarenhet i tränarrollen men med väldigt stora ambitioner och han är en modern tränare som är van att jobba i miljö en likt den vi har i Värnamo. I den research vi har gjort så har vi fått idel goda vitsord om Christian vilket gör att det känns än mer positivt.

Känns väldigt skönt att ytterligare en viktig pusselbit är på plats och tillsammans med Christian Järdler så kan vi med stor entusiasm jobba vidare i lagbygget för kommande säsong.”

Christian Järdler
”Jag är glad att vara här, jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben. IFK Värnamo har en attraktiv tradition att ta fram unga duktiga spelare och spelar en positiv fotboll. Något som jag vill vidareutveckla och förvalta.

Jag ser framemot att arbeta i Värnamo och tar mig an den utmaning som det innebär att utveckla sättet att spela och vara så pass bra i vardagen så vi ökar våra chanser till att göra ett bra resultat.”

       
IFK VÄRNAMO