Välkommen Alexander!

IFK Värnamo och Alexander Henningsson är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.

Alexander Henningsson lämnade som 13-åring moderklubben Sandsbro AIK för spel i Östers IF. Väl där blev det debut som 17-åring och under sina 8 säsonger i A-laget gjorde han totalt 160 matcher och var med att ta upp klubben i både Superettan och Allsvenskan. 2012 skrev han även in sig i historieböckerna för Öster då han gjorde klubbens sista mål på Värendsvallen när han sänkte IK Brage i 1-0-segern.

2015 gick flyttlasset till Halmstad. Mellan 2015-2017 gjorde Alexander 41 matcher för Bollklubben och fick uppleva att både åka ur och ta sig upp till Allsvenskan. Det senaste halvåret har den 27 år gamla ytterforwarden representerat Fredrikstad FK i Norska andraligan.

Alexander Henningsson
Ålder: 27
Moderklubb: Sandsbro AIK
Position: Ytterforward

Alexander Henningsson:
”Det känns inspirerande att åter få spela under Roar som jag hade en väldigt bra tid med i Östers IF. Efter ett snurrigt fjolår så känns det kanon att komma till Värnamo som har någonting spännande på gång. Ska bli kul att få komma igång med träningen och träffa de andra i laget.

Jag ser mig som en snabb och modig ytterforward som är bra 1 mot 1. En lagspelare med stor vinnarskalle som är beredd att göra allt för lagets bästa.”

Huvudtränare Roar Hansen:
”Känns bra att få Alexander till IFK Värnamo. Han är en rutinerad poängspelare som har spelat i Allsvenskan och topplag i Superettan. Alexander kommer bidra med sin rutin och erfarenhet och bli en viktig del i vårt lagbygge.”

Sportchef Tomas Lundqvist:
”Vi har haft en dialog med Alexander och hans agent under en längre tid och det känns skönt att vi nu är i mål. Alexander är en spelare med mycket rutin från både Allsvenskan och Superettan och kommer bli en viktig pusselbit i lagbygget. Dörren är fortfarande öppen för ytterligare några spelare där vårt fokus nu framförallt ligger på spelare med rutin som ska kliva rakt in i startelvan.”

       
IFK VÄRNAMO