Unikt samarbete, vi skriver historia!

IFK Värnamo och Värnamo Södra FF har glädjen att presentera ett unikt samarbete då klubbarna har kommit överens om att på prov under 2017 anmäla ett lag till seriespel tillsammans.
Laget kommer att få namnet ”IFK Värnamo Södra” och blir därmed en utökning av klubbarnas ungdomsverksamhet.

IFK Värnamo och Värnamo Södra har ett antal mycket duktiga killar som hamnar mellan stolarna där ingen av klubbarna har en trupp stor nog för att hålla igång ett lag i seriespel själva men tillsammans får föreningarna en slagkraftig trupp på 22-24 spelare i åldern 16-18 år.

Laget är anmält till Utvecklingsserie B.
Samarbetet sträcker sig i första hand 2017 ut men båda klubbarna är helt inriktade på att detta skall fortsätta, utvecklas och på sikt även fördjupas. Vid ett möte med spelarna i båda föreningarna röstade 19 av 19 som deltog i mötet att dem ville satsa på detta.

Ordförande Värnamo Södra Lars Grahn
Det gläder oss att kunna starta upp ett samarbete med IFK Värnamo. Från Värnamo Södras sida har detta varit ett långsiktigt mål att i någon form kunna hitta ett lagsamarbete med IFK Värnamo.
Denna satsning är ett samarbete som bygger främst på breddfotboll.
Detta gör att vi får ungdomarna att fortsätta idrotta vilket är viktigt för deras egen framtid och vi får behålla ungdomarna i våra föreningar.

Ordförande IFK Värnamo Kaj Larsson Jag är mycket glad att detta har blivit verklighet. Värnamo Södra är en väldigt fin klubb och lägger ner ett jättejobb på ungdomsverksamheten, precis som vi i IFK Värnamo.
Tillsammans kan vi göra ännu mer för ungdomarna. Att vi sedan kan behålla dem i Värnamo och fortsätta utbilda dem är mycket positivt. Inom något år är detta spelare som förhoppningsvis representerar IFK Värnamo, Värnamo Södra eller annan föreningen i vårt närområde i senior sammanhang.

Det centrala i detta samarbete mellan IFK Värnamo och Värnamo Södra är att vi tar ansvar för våra ungdomar. Det är viktigt att vi kan erbjuda en plats för dem och ge dem förutsättningar för att även fortsättningsvis har en aktiv fritid.

Frågor besvaras av:
IFK Värnamo
Nico Eremidis
nico.eremidis@ifkvarnamo.se
072-561 10 02
0370-142 38

Värnamo Södra:
Göran ”Wille” Johansson
goran.johansson@hemfosa.se
072-504 82 64
0370-69 49 04

Vid pennan:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO