Drömmål & 3 poäng!

För det var sannerligen två fantastiska mål i gårdagens match mot GAIS som bäddade för seger.
2-0 speglade på intet sätt matchbilden, kanske 6-2 hade gjort det bättre.

GAIS startade annars matchen bäst, det tog oss 15 minuter innan vi tog över taktpinnen och som vi gjorde det sen!

1-0 kom i minut 15, Liridon lyfte en boll in i gästernas straffområde, i hård kamp med Petar nickade försvararen ner bollen på Oscars fötter, själv stod jag perfekt för en bild men jag tog ner kameran. Jag tänkte att han aldrig skjuter därifrån utan letade efter vem Oscar skulle kunna tänkas passa till, men grabben sköt, o grabben sköt med vänstern! Swooosch! rakt upp i krysset! O där stod jag, glad o lycklig över målet men arg på mig själv att jag inte trodde på Oscar o missade därmed bilden, det skall aldrig hända igen.

9 minuter senare kom andra målet, det minst lika snyggt som första. Nu var det Victor som lyfte in bollen, denna gång mot PC som vann duellen mot sin back, bollen hamnade på huvudet på Liridon som nickade förbi sin motståndare, lät bollen studsa en gång o sen pang, rakt upp i det andra krysset! O nu var jag beredd.

Liridon gör 2-0 på halvvolley

Sen böljade spelet fram o tillbaka. Gästerna sköt från håll medan vi kom nära.
Vid ett tillfälle sköt PC på målvakten, returen till Oscar som sköt på backen som stod på knä framför honom, retur igen, denna gång till Egawa, som sköt och som träffade den andra backen som slängde sig framför honom. Tre för en krona eller vad säger man?
Egawa hade ett par minuter senare ett gyllene läge att gör sitt första mål men den stenhårda bredsidan på volley gick rakt i famnen på målvakten.

Direkt av andra halvlek byttes Tyler in för att säkra och vinna nickduellerna bakåt, för GAIS var livsfarliga i luften i första halvlek, Järdler tog inga risker utan spelade med tre innerbackar istället.
O så började bombardemanget igen, det måste ha varit mindre underhållande för en tränare att se spelet bölja så, men det var vansinnigt kul att se som åskådare, för det hände något precis hela tiden.

Simon och Petar hade många lägen att punktera matchen

Otursgubbarna för dagen heter Simon och Petar som inte lyckades göra mål tros att dom båda hade tre frilägen var. GAIS målvakt stod för några fenomenala räddningar och några fler mål blev det inte i matchen.

Jag tycker att vi nu är tillbaka där vi vill vara och som vi var i våras, vi jagar livet ur våra motståndare över hela plan, alla tar sitt ansvar och gör sitt jobb, det är intensivt, det går undan och jag gillar det.
Vi fick revansch i denna match, i våras i Göteborg var det GAIS som via ett drömmål vann matchen, även då spelade vi mycket bra men vi hade inte marginalerna med oss.

Assisterande tränare i GAIS och förra IFK:aren Patrik Ingelsten tyckte att GAIS började matchen bra men att IFK sedan tog över, dock borde GAIS ha gjort något mål på alla chanser dom hade.
Christian Järdler höll med om att GAIS var vassare dom 10-15 första utan att för den delen skapa några farligheter.

Hur högt kan vi nå i årets serie? Det är helt och hållet upp till oss själva

Efter IFK:s 1-0 var det vi som hade matchen i vår hand och vi borde ha punkterat matchen redan i första halvlek. Att det sedan blev en svängig match med många kontringsmöjligheter var för att gästerna gick upp med en av sina backar, synd bara att vi inte gör fler mål. Vi drar målvakten hit o dit o dribblar hit o dit istället för att distinkt bara sätta dit den, sa Järdler.
Han var i övrigt mycket nöjd och stolt med killarna och deras insatts.

Fakta:
IFK Värnamo GAIS 2-0 (2-0)
1-0 minut 15 Oscar Johansson
2-0 minut 23 Liridon Silka, assist PC
Avslut: 15-18 (7-8)
Avslut på mål: 11-7 (5-3)
Hörnor: 8-10 (4-4)
Frisparkar: 16-16 (7-3)
Träffar i virket: 0-1 (0-0)
Varningar: 3-2 (0-0), Tobbe, PC (avstängd nästa match) och Lundgren IFK, Mavrudis Bougaidis och Anton Wede GAIS
Publik: 1215

Laget:
Tobbe A (mv), Victor N, Fredrik L, Johan A, Freddy W
Oscar J, Simon N (88), Liridon S, Petar P, Egawa M (48), & PC

Ersättare:
Pilip V (mv), Albin S (88), Tyler L (48), Otto E, Archford G, Melvin F & Paolo M S A

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO