Tungt mot AFC

a

Det var med en positiv känsla från vårens möte lagen i mellan som herrar begav sig till Stockholm och Skytteholms IP för att ta sig an AFC United. En känsla som man inte fick ta med sig hem utan istället en rejäl läxa från ett AFC som visade hög klass.

Det dröjde inte mer än 17 minuter innan AFC United skulle ta ledningen i söndagens match. Efter ett misslyckat hemåt spel landade tillslut bollen hos Tristan Bowen som tryckte in ledningsmålet för hemmalaget. Ett ledningsmål som gav laget luft under vingarna som därefter tryckte ner vårt IFK rejält.

AFC skapade flera heta chanser och med cirka 35 minuter spelade utökande man ledningen till 2-0 efter hörna och ytterligare 10 minuter senare, precis innan halvtid, så skulle även 3-0 målet komma. En blytung halvlek, troligtvis den tyngsta i år.

Jörgen och Kuno valde att göra dubbelbyte direkt till andra halvlek. Tobias Englund fick göra comeback efter sin långtidsskada samt Adam Chenouffi fick göra sin debut i den vitblåa dressen.

Men första halvlek var ett för hårt slag i magen för att IFK skulle kunna lyfta sig och istället så skulle dödsstöten komma 10 minuter in på den andra halvleken då Ferid Ali gjorde 4-0 till AFC på straff och av bara farten så kom 5-0 cirka 5 minuter senare.

Nej. Det är inte värt att säga mycket mer om denna match. AFC United visade att man är ett lag som verkligen kommer hota om Allsvenskplats. Våra herrar får dra lärdom av matchen och ladda om för att ta revansch kommande måndag då Ängelholm gästar Finnvedsvallen.

       
IFK VÄRNAMO