Tungt i Södertälje

assforlust

Herrarna fick inte med sig den poängen hem som behövdes för att säkra Superettankontraktet. Efter en mållös första halvlek så gjorde Assyriska matchens enda mål i mitten av den andra.

Det var 1 poäng som krävdes för att kontraktet skulle bli säkrat till kommande Superettansäsong och visst trodde man länge att det var en poäng man skulle få med sig hem.
Assyriska hade förvisso ett stort övertag i bollinnehav under de första 45 minuterna men IFK stod rätt i försvarslinjen och försvarade sig väl.

Det var i ärlighetens namn aldrig särskilt nära för hemmalagets del. Istället var det IFK som hade den bästa chansen under första halvleken med ett skott från Chennoufi som smekte utanför målramen.

I den andra halvleken så var det jämnare i bollinnehavet, IFK flyttade upp spelet någorlunda och matchbilden kändes allt mer kontrollerad. Men när matchklockan hade tickat iväg till den 65 minuten kom den matchavgörande situationen.

Efter instick precis vid straffområdeslinjen kom Martin Claesson i duell med Assyriskas Kenny Pavey. Kenny faller ner i gräset och vädjar om straff något som även domaren blåser för. Mattias Genc i hemmalaget tar hand om straffen och trycker den retligt förbi Jonathan i mitten av målet.

1-0 och IFK påbörjade en jakt på kvitteringsmålet. Den bästa chansen skulle Johan Svahn få med 10 minuter kvar av matchen men Robin Malmkvist i Assyriskamålet var med på noterna och sträckte ut rejält för att rädda den hårt skruvade bollen som var på väg mot den bortre stolpen.

Resultatet höll sig matchen ut och kampen för att säkra kontraktet fortsätter kommande helg i årets sista omgång och förutsättningarna är glasklara. IFK Värnamo har ett försprång på 3 poäng och 2 plusmål mot jagade Syrianska som möter GAIS på hemmaplan.

Men det är en tuff uppgift som väntar mot 5:e placerade Varberg kommande lördag och grabbarna behöver allt stöd. Se till att sluta upp på Finnvedsvallen och heja fram laget till ett säkrat Superettankontrakt. Matchstart 16.00!

       
IFK VÄRNAMO