Tung förlust på Vallen

Det var en tung och svidande förlust igår på Finnvedsvallen mot ett mycket bra Trelleborg, segersiffrorna blev till slut ruggiga 0-4.
Varför blev det då så? Jag har inte svaret med jag har min teori. Jag tror att vi gjorde en halvbra match medan Trelleborg gjorde en mycket bra match, dom fick oss att se ut nybörjare vissa stunder, gästerna körde vid två tillfällen till och med kvadraten mot oss, det var alltså en kombination av att vi inte kom i nivå och att Trelleborg spelade på topp.

PC var hårt bevakad matchen igenom

Skall vi bryta ihop nu då? Javisst skall vi det, men vi skall också ta lärdom av förlusten och komma igen mot GAIS på fredag. Vi är bra och vi har ett vägvinnande spel som vi kan lita på, men endast om vi lyssnar på Christian Järdler och följer instruktionerna han ger. Igår blev vi ängsliga när vi direkt tillbakapressade och gästerna skapade några lägen, inte blev vi lugnare av att Salif Kamara Jönsson var ofin nog att göra mål efter 6 minuter.
Det var först i minut 10 vi började hitta lite av vårt spel, vi skapade då och 2 magnifika lägen att kvittera, tyvärr gick båda avslutningarna utanför målramen. Så istället för en kvittering kom nästa kalldusch, 0-2 i minut 16 och åter igen var det den där ”Salle” som var målgörare, han är vass den där grabben alltså!
Resten av halvleken ger jag fördel Trelleborg utan att skämmas.

Melvin var het men tyvärr fick han lämna planen mållös

Andra halvlek började vi bra, dom 15 första var till och med riktigt bra med några heta lägen, men något mål fick vi inte in och då går det som oftast illa. Får man ingen utdelning så tryter energin och motståndarna blir stärkta istället. 0-3 kom som ett brev på posten, Salle höll sig återigen framme och pangade sitt tredje mål. Att vi gjorde 3 byten för att få in friska ben hjälpte inte denna dag, Salif Kamara Jönsson skulle få göra sitt fjärde och matchen sista mål också, detta i minut 88 och då var matchen ändå över.

Victors kant var oftast stängd, Trelleborg hade gjort sin läxa

Vi har spelat otroligt bra ett antal matcher i rad nu, risken för att göra en mindre bra match ökar för varje match, vår kom igår. Nu gäller det att lägga denna match bakom sig och lyfta på huvudet, vi skall blicka framåt och fokusera på fredagens match mot GAIS och vi skall göra allt vi kan för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen, detta var kanske en nyttig plump i protokollet.
Till matchen lirare utsåg gårdagen Matchsponsor Värnamo Energi Freddy Winsth i IFK och Salif Kamara Jönsson i TFF.

Otto var äntligen tillbaka, han fick känna på hetluften under 25 minuter

Jag tog mig ett snack med Christian idag nu när han fått lite distans till matchen
– Hej CJ, hur är det idag?
– Hej Nico, det är lugnt nu
– Det var en läxa som heter ”duga” igår
– Ja det är aldrig roligt att förlora oavsett det är med 0-4 eller 0-1
– Jag såg tendenser på uppvärmningen, lite som att våra spelare var ”nöjda” med sig själva och vad dom presterat hitintills
– Jag såg det också och jag var lite rädd att det kunde sluta illa
– Jag tror att många med mig inte kände igen killarna och sättet att spela fotboll på igår
– Och ni ha såklart alla rätt, vi hade genomgång både vid den gemensamma middagen och innan vi gick ut på plan, trots det så följde vi inte instruktionerna, eller jo, det gjorde vi under 10 minuter i första och dom 15 första i andra, resten av matchen var vi ängsliga, tog många felbeslut och gjorde en del mindre bara saker.
– Så det fanns ljusglimtar som vi kan spinna vidare på?
– Såklart finns de det, vi kunde ha haft 1-1 i minut 13, istället fick dom 0-2 i minut 18, vi kunde ha haft 1-2 i början av andra, istället blev det 0-3. Då är det tunga huvuden och låga axlar på killarna, den energin ett mål ger kom aldrig. Sen skall vi inte ta ifrån Trelleborg att dom är ett mycket bra lag och att dom vann rättvist, dom var klart bättre spelmässigt än oss igår.
– Men statistiken säger något annat? 12-1 till oss i hörnor och hyfsat lika i avslutningar?
– Är det nu jag skall säga ”statistik ljuger aldrig” haha? För visst skapade vi hörnor och visst sköt vi, men det var oftast från långt håll och på hörnorna vann deras mittbackar allt i luften.
– Ny match på fredag, vi glömmer gårdagens match tycker jag, och resa till Göteborg och mötet mot GAIS, hinner killarna ladda om till det?
– Det kan jag garantera dig att dom gör, ny match nya förutsättningar, vi kommer att vara laddade till tänderna och vill ta revansch på oss själva så fort som möjligt.
– Tack CJ och lycka till på fredag, mycket möjligt att jag kommer att komma dit och bevakar matchen
Tack själv Nico, jag hoppas verkligen att du kommer, du kan såklart åka med oss i bussen som du brukar?
– Tack för erbjudandet bäste CJ, men jag kör egen bil i så fall då jag tar IKEA med mig

Fakta:
IFK Värnamo – Trelleborgs FF 0-4 (0-2)
0-1 Salif Kamara Jönsson 6’
0-2 Salif Kamara Jönsson 18’
0-3 Salif Kamara Jönsson 68’
0-4 Salif Kamara Jönsson 88’
Varningar: 1-0 Liridon Silka IFK 38’
Avslut: 8-11
Avslut på mål: 5-7
Hörnor: 12-1
Publik: 1478

Startelvan:
Tobbe Andersson – Victor Nilsson – Tyler Lissette – Fredrik Lundgren – Freddy Winsth
Oscar Johansson (78’) – Archford Gutu (64´) – Liridon Silka (81’) – Petar Petrovic
Melvin Fritzell – PC

Ersättare:
Pilip Vaitsiakhovic (Mv), Johan Andersson (81’), Albin Seger (78’), Otto Eriksson (64’), Adnan Culovac, Felix Wieslander Andersson och Elis Culum.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO