Tung förlust för damerna

Denna gång mot gästande Mossens BK, efter 1-2 i halvtid slutade matchen 1-3.
Det går tungt för damerna precis som det gör för Herrarna, för precis som för killarna så äger tjejerna det mesta av matcherna, vi vinner all tänkbar statistik men att vinna den betyder inte att man även vinner matchen. Vi spelar mycket bra fram till sista tredjedelen av planen, där är vi för ineffektiva, slår för svåra bollar eller är inte riktigt på tårna, precis som killarna. Märkligt läge, någon som förhäxat båda lagen månntro?

Mycket närkamper mot ett tajt försvar

Hur som helst så är det på egna misstag vi förlorade helgen match för utöver våra bjudningar så skapade Mossens BK ett enda riktigt farligt läge, ja eller kanske inte riktigt på egen hand för även det kom till för att vi slog en rundpall i försvaret och missade bollen vid en rensning och så stod gästernas forward fri med bollen och Elvira i mål, lyckligtvis blev hon lika paff och lyfte bollen i famnen på Elvira.

Det började annars bra, för det var en bra match från båda lagen, vi hade lite mer boll men gästerna hade lite mer vilja. Första bjudningen kom i minut 9. En dålig rensning gjorde att bollen hamnade hos gästernas skyttedrottning Amna Lihovic, hon behövde bara titta upp och lobba bollen lätt över alla IFK:are.

Glädje vid kvitteringen till 1-1

Men vi kom igen, i minut 16 kom Fanny G fri med målvakten, hamnade i snäv vinkel och målvakten räddade till hörna. Den slog Emilia S perfekt över målvakten, backen bakom blev överrumplad då bollen damp ner på henne, som alltid höll sig måltjuven Linda P framme och stötte in bollen från 50 cm. Nu var vi många som hoppades att tjejerna skulle ta tag i spelet och lyfta sig ett snäpp, men icke sa Nicke, istället kom nästa bjudning i minut 25, ett inlägg från höger rensades inte bättre än att Gliddel Zapanta fick bollen i vänstra hörnet av straffområdet, helt ensam avancerade hon ett par meter och lyfte sen snyggt in bollen i Elviras högra kryss.

Det har gått troll i bollen, även denna rullar precis utanför stolpen (igen)

Tränarstaben hade ett o annat att säga till tjejerna i halvtid, även ett byte gjordes direkt. Vi kom ut med ny energi och tog återigen tag i taktpinnen. Vi rullade boll och vi kom runt på kanterna, men Mossen försvarade sig med bravur och släppte inte till i sitt straffområde. Närmast en kvittering var Fanny G som med sitt distansskott och via målvaktens fingerspetsar träffade ribban. Och som det alltid blir när man dominerar men inte gör mål åker man på ett baklänges. Så även denna gång och återigen en bjudning, snabba Amna uppfattade att bakåtpassningen skulle bli lös, hon helt enkelt stal bollen och ur hyffsat snäv vinkel tråcklade den i mål.

Nehej, inget mål efter Lindas skarv, även denna boll strök utsidan av stolpen

Nu har det gått troll i matcherna för tjejerna, jag vet inte om det är mycket med skolan, skolavslutningar, bal eller vad det är men nu måste vi få rätt fokus på vårt spel igen.
Linda Persson IFK respektive Marie Åhs Mossens BK blev av juryn utsedda till matchens lirare i respektive lag.

Mina blommor idag går till Emilia Schellhas, hon gör sällan en dålig match den tjejen och Linda Persson.
Nu bryter vi ihop och kommer igen för på lördag bär det av mot Göteborg och matchen mot anrika storlaget Jitex Mölndal, matchstart 15:00 på Åbyvallen i Mölndal.

Startelvan:
Elvira J, Fanny H, Emma H, Linnéa A (72), Linnéa H, Emilia S, Ronja F, Sefika M (46), Mona Chahrour (57), Linda P, Fanny G

Ersättare:
Jennie H (MV), Fanny T (57), Elin F (46), Amanda H (72)

O så några kloka ord på vägen: ”If you can dream it, You can do it”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO