Trenden är bruten

1_NIC8360
1-0 IFK på hörna

Trenden inte göra mål eller vinna bröts idag av ett lag med hjärna, hjärta och hög prestationsvilja. Trenden att Varberg (nästan) alltid slår oss är också bruten av samma lag, laget heter IFK Värnamo!

1_NIC8367
Den som visade vägen idag heter David Engström med nummer 23 på tröjan

IFK startade mycket bra och tog kommandot direkt, vi skapade också ett par riktigt fina chanser och visst borde vi ha en straff i minut 9?
Men målet kom istället i minut 14, det var en kedja av riktigt bra beslut som mynnade ut i en hörna, den slog Johan Svahn som bara han kan. David Engström gjorde som han brukar, han vann nickduellen och dundrade in bollen med en nick.
Första skottet  på Jonathan Rashid kom först i minut 22 och det var ett bra skott men Jonathan kunde med hjälp av sina backar rensa undan returen.
IFK jobbade på och flera bra lägen skapades, närmast var nog Issam Jebali vars nick strök ribbans överkant. Sista minuten av halvleken skapade Varberg ett litet tryck mot oss, med mycket skicklighet och lite tur var nollan intakt.

1_NIC8387
Issam nickar strax över ribban

Anstormningen från Varberg   i andra halvlek var väntad, IFK:s backlinje jobba hårt för att hålla motståndarna utanför straffområdet, dom få gångerna och dom gångerna det inte gick stod en för dagen felfri Jonathan Rasheed i vägen.
IFK gick på kontringar istället och på just en sådan blev det återigen en hörna. Svahn, killen med den känsliga foten slog den, David med den känsliga pannan var där, denna gång skarvade han bollen, Freddy Winsth, killen som alla Varbergsspelare hade glömt bort stod där och fick bollen serverad på foten. Den gode Freddy gjorde sitt livs enklaste mål med att bredsida in bollen i öppen kasse.

1_NIC8437
Freddy gör 2-0

Varberg ökade trycket ännu mer och skapade ett antal halvchanser, på slutet även två riktigt vassa, men idag skulle IFK inte förlora, idag skulle IFK inte släppa in ett mål, för idag jobbade samtliga som ett lag och för varandra.

1_NIC8448

Jörgen Petersson efter matchen:

Presskonferens efter matchen med Jörgen Petersson

Fakta:
Startelva:
Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, David Engström, Freddy Winsth Peter Jul Nielsen
Oscar Johansson, Johan Svahn, Martin Claesson, Tobbe Englund
Issam Jebali och PC (inga byten gjordes)
0-1 minut 14, David Engström, assist Johan Svahn (hörna)
0-2 minut 70, Freddy Winsth, assist David Engström (hörna av Johan Svahn)
Varningar: Peter Jul Nielsen IFK, Peter Nyström Varberg, Nsima Peter Varberg, Riki Alba Varberg.
Avslut på mål: 13-5 (5-2)
Avslut totalt: 22-13 (9-7)
Hörnor: 7-4
Publik: 1589 varav 39 var IFK:are

Bakom pennan och kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO