Tredje raka för Herrarna

”Långa bollar på Bengt”, ja det var spelidén från Oskarshamn i gårdagens bortamatch på en sjukt blåsig arena.
Vi spelare dock vårt spel och lät oss inte störas av vare sig vind eller långa bollar.
Redan i minut 9 kom ledningsmålet som sedan skulle visa sig hålla matchen ut.
En kross från Charlie från höger till vänster, där står Affe helt ensam och nickar snyggt ner bollen till Edvin C som drar till med en stenhård vrist, bollen går in intill stolpen och målvakten kan bara stå och se på.


Vi spelade tålmodigt och hittade varandra matchen igenom, visst ställde den hårda galna vinden till det för oss ett par gånger, men då stod Pilip rätt placerad och kunde enkelt avvärja situationerna som uppstod.
Hemmalaget försökte gång på gång att dra bollen bakom vår backlinje, och med vinden i ryggen lyckades de nästan, men vi var smarta och kloka.
Andra halvlek var den första lik, ett riktigt bra läge var allt hemmalaget lyckades åstadkomma, den bollen tog i ribban.


Vi kontrade istället med snabba omställningar och visst borde vi ha gjort ett par mål till och punkterat matchen, men det blev inte så, inte ens när Edvin B snodde bollen i minut 75 av målvakten, öppet mål framför den gode Edvin, men han valde att lyfta in bollen varpå vinden tog den så den träffade ribban och ut, en bredsida där och tvåan hade suttit.
Pulsen steg nog på många när matchen närmade sig sitt slut, men jag var lugn, jag var betydligt mer nervös i matchen mot Tvååker än nu, vi hade en sådan kontroll av händelserna att inte fans anledning till oro.


Thern var väldigt nöjd med det mesta efter matchen, försvarsspelet satt återigen och vi höll nollan för tredje matchen i rad, mittfältet löper kopiöst och jobbar över hela plan, anfallet borde dock vara mer uppmärksamma. Det skapades så många mycket bra chanser att vi borde punkterat matchen i första halvlek enligt Thern.
Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram emot mot söndag då vi tar emot topplaget Skövde AIK på Vallen.

Fakta:
Oskarshamn AIK – IFK Värnamo 0-1 (0-1)
0-1 efter 8,40 Edvin Crona, assist Alfred Ajdarevic
Avslut totalt: 14-15 (4-6)
Avslut på mål: 5-8 (2-3)
Frisparkar: 16-8 (8-3)
Hörnor: 7-4 (4-3)
Varningar: 2-0 Erik Persson och Peiman Eliassi O-AIK
Publik: 315 varav 14 IFK:are

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Victor, Viktor, Francis
Alex (82), Johan, Charlie, Affe (76), Crona (88), Edvin
Ersättare:
Mogge (mv), Tyler (82), Benjamin (88), Erick Brendon, Bebben, Roman, David (76)

Söndag är det som gäller härnäst, då tar vi emot topplaget Skövde AIK, matchstart 17:00
Kom och stötta killarna och laget, dom behöver det, vi behöver det!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO