Tre ”goa” poäng

Det var en härlig fight på Vallen igår mellan två lag som ville spela bra fotboll. Degerfors är ju ett anfallsglatt lag som inte räds att trycka på framåt, precis som vi. Därför blev det en jämn match där vi drog det längsta strået. Det var vi som skapade dom flesta chanserna, dom hetaste och vi hade faktiskt 2 bollar till inne fast dom inte blev godkända.

Victor var tillbaka efter sin avstängning

Det började väldigt bra och redan i minut två kunde vi med lite flytt satt första bollen, Petar fick in ett perfekt inlägg som Freddy från 6 meter skarvade mot mål, men målvakten stod perfekt placerad och kunde hyfsat enkelt plocka bollen.
Efterföljande 10-12 minuterna skapade vi ett par chanser till utan att få till det riktigt på slutet, gästerna stack däremellan upp med ett skott utifrån som träffade staketet vid ån.
Så i minut 31 kom ledningsmålet, inte ett dugg oväntat om du frågar mig, men kanske mer på ett ovanligt sätt. En svepande passning i luften från Liridon till en löpande PC, han tar ner bollen på bröstet, drar sin gubbe o pangar in bollen bakom en chanslös målvakt. Vadå oväntat mumlar du säkert nu, jo för det gick så fort och det regnade småsten och det var halt som attan. PC:s prestation att ha full kontroll på varje rörelse är av världsklass!

PC var också tillbaka efter sin avstängning, här skarvar han in 2-0 och sitt andra mål för dagen

Gästernas bästa chans kom i slutet av halvleken där ett hårt inlägg tog på Simons tå och ställde alla, men bollen rullade längs med mållinjen utan att någon hann fram på den. Men vi hade innan dess haft ett par riktigt fina lägen att göra både 2 och 3 mål, för vem minns inte Oscars läge där han tar ner bollen på bröstet i straffområdet och klipper till, målvakten räddar till hörna.
Eller Simons snett inåt bakåt från kortlinjen men där en försvarare precis i sista millisekund kunde peta undan bollen innan PC hann fram.

Fakta efter 45:
IFK – Degerfors 1-0
Avslut: 7-4
Avslut på mål: 5-2
Frisparkar: 6-3
Hörnor: 2-4
Varningar: 1-0
Publik: 1046

Andra halvlek började med att Degerfors satte hög press på oss för att åstadkomma en kvittering, det var väntat, men vi spelade lugnt och säkert och släppte inte till några farliga lägen.
Det är alltid dom 15 första som är farliga, det är då det gäller att vara särskilt vaken.
Mitt i gästernas hårda press gör vi 2-0 i minut 56. Vi får en frispark nästan vid avbytarbåsen, Petar, grabben med den känsliga högerfoten, slår den perfekt framför gästernas försvar, där, lite som gubben i lådan, kommer PC och skarvar bollen direkt i mål.
Ett par minuter senare satte Simon även 3-0, dagens snyggaste mål där Simon iskallt chippade bollen över målvakten, men målet blev bortdömt för offside på PC, helt korrekt för den delen.
Även om gästerna fick in ett flytmål i minut 78, för det var de det var, så kändes det aldrig särskilt farligt.

Egawa debuterade, gjorde det bra och fick byta plats med Marcelo i andra halvlek

Debutanten Egawa Masanobu byttes ut och in kom Paolo Marcelo.
Han hade väll varit inne 6-7 minuter när även han gjorde mål, men även det blev bortdömt för offside och även det var helt korrekt.
Sen duggade lägena tätt, PC skarv igen och räddning av målvakten till hörna. PC skott, räddas till hörna av ett försvarsben. In kom Genta Citaku och får ett ypperligt läge ute till vänster, han drar iväg årets hårdaste skott på Vallen men målvakten gör en fenomenal räddning.
Vi håller ut och vinner matchen helt rättvist med 2-1.

Simon Nilsson gjorde det snyggaste målet igår, tyvärr blev det avblåst för offside

Gästernas tränare Stefan Jacobsson tyckte inte som jag, han tyckte att det var en jämn match där dom hade väl så många chanser som IFK.
Tränare Järdler tyckte också att det var en spelmässigt jämn match men att IFK hade dom flesta och bästa målchanserna i matchen, därför var också segern rättvis. Järdler inflikade också att han var väldigt nöjd med att ha tagit 6 poäng av 6 möjliga mot Degerfors då gästerna är ett bra och spelande lag.

Fakta efter 90 minuter:
IFK Värnamo – Degerfors IF 2-1 (1-0)
Avslut: 14-11
Avslut på mål: 9-6
Frisparkar: 15-5
Hörnor: 6-5
Varningar: 1-3, Freddy Winsth IFK – Erik Sachs, Marcus de Bruin och Sebastian Ohlsson DIF
Publik: 1046 (ingen hade gått hem innan matchen slutat)

Laget:
Tobbe A (MV, Victor N, Freddy W, Johan A, Albin S
Oscar J, Simon N, Liridon S, Petar P (85), Egawa M (75) & PC
Ersättare:
Pilip V (MV), Otto E, Archford G, Gentrit C (85), Melvin F, Paolo M S A (75) & Oskar D

Nu lägger vi denna match till historieböckerna och börjar blicka och ladda till nästa match.
Kommande måndag kommer nämligen GAIS på besök, ni kanske minns att förlusten i Göteborg i våras är årets med orättvisa poängtapp, nu skall vi ha revansch tycker jag.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO