Tobbe Englund lämnar IFK

Falkenbergs FF blir nästa adress för Tobbe.
Det är med sorg i hjärtat jag skriver detta, Tobbe är och har alltid varit en IFK-Ikon. Det är killen med hjärtat på rätt ställe som alltid ger allt och som alltid är mån om alla andra, inte bara dem i laget utan alla runtomkring, små som stora.
IFK Värnamo tackar Tobias för alla år och allt han givit klubben och önskar honom all lycka i framtiden.

Jag tog ett litet snack med den gode Tobias och ställde lite frågor till honom, lite tyngre och allvarligare frågor som ingen journalist ställt tidigare
– Hej Tobbe, det var fler än jag som trillade ner från soffan när vi läste att du gått till FFF, det var en överaskning
– Ajdu, jag hoppas att sofforna var låga så att ingen slog sig hahaha, skämt o sido, det var rätt läge nu, hade jag inte tagit chansen nu hade läget kanske aldrig kommit tillbaka. Drömmen har ju alltid varit att få testa på att vara fotbollsspelare på heltid och det får jag nu.

– Jag förstår och nejdå, ingen fara, sofforna var inte alls höga. Men du Tobbe, Lägenhet eller hus i Falkenberg?
– Haha lägenhet, jag och tjejen har varit runt och kollat på lite olika

– Okej, trevligt, med havsutsikt hoppas jag. Nästa fråga då, kommer du att göra mål på oss om läge ges när vi mötts, eller kommer dina IFK känslor fram och du drar den i stolpen och ut och säger “attans, det var nära”?
– Tobbe gapflabbar, hahaha nej jag kommer inte att missa om läge ges, vilka konstiga frågor, dem har jag aldrig fått tidigare haha

– Okej då, ja jag vet, men dom vanliga frågorna har du ju redan svarat på till alla journalister. Nästa fråga då, kommer du att träna ihop med oss när du är hemma på besök?
– Tobbe skrattar ännu mera, hahaha nej det kommer jag inte att göra så länge säsongen pågår, men efteråt så blir det att lattja med kompisarna igen när jag är hemma

– Sista frågan bäste Tobias, kommer du hit med ditt FFF och spelar Bravida Cup annandag jul tror du?
– Haha det är inte jag som bestämmer det, men får vi frågan skall jag gärna framföra den och göra reklam för cupen. 
Jag vill tacka klubben, laget, fansen och alla andra som varit med och stöttat under alla år jag varit i IFK, jag är oerhört tacksam för allt klubben gjort för mig avslutar Tobias med.

 

Lycka till Tobbe!

Lycka till Tobbe!

Tomas Lundqvist om Tobias Englund:
“Det är jättetråkigt att Tobias lämnar oss, han är ju en tvättäkta IFK:are och en spelare jag gärna sett fortsätta i klubben och vara med i årets trupp. Att förlora egna produkter känns alltid extra vemodigt.
Tobias är en människa och spelare som bidrar massor med sin energi och sitt sätt att vara mot andra. Vi diskuterade länge och väl och vi var båda överens om att det är helt nya förutsättningar med nya tränare 2017.

Men jag förstår samtidigt Tobias beslut, jag vet också att en av hans drömmar var att få spela fotboll på heltid. IFK Värnamo är en liten klubb och vi kan sällan vara med och slås om spelare på lika villkor mot storklubbarna, vi har helt enkelt inte råd att ha heltidsanställda fotbollsspelare.
Jag har all respekt och full förståelse att Tobbe valde att bli heltidsproffs i FFF under de kommande två åren i FFF.

Vi är mycket tacksamma för allt Tobias gjort för klubben och önskar honom lycka till (men inte mot oss haha) i framtiden. Tobias är alltid varmt välkommen tillbaka till oss närhelst han vill”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO