Styrkebesked från herrarna

ängelholm

IFK Värnamo besökte Ängelholms IP och ett Ängelholm som inför matchen hade vunnit 3 av de 4 inledande matcherna i Superettan. En på förhand tuff utmaning men IFK visade upp högklass och körde över Skånelaget över 90 minuter och vann med hela 4-0.


IFK visade en större vilja från första början i matchen med hög aggressivitet i försvaret och tempo i passningsspelet offensivt. Redan efter 2 minuter skulle det också ge resultatet. I en snabb omställning kunde Issam hitta fram till Johan Svahn som mycket vackert knorrade upp bollen i krysset bakom en chanslös Carl Lindell i Ängelholmsmålet.

IFK fortsatte att dominera spelet och efter 25 minuter så skulle Simon Nilsson utöka ledningen till 2-0. Ett mål som kom efter att man lyckats vinna tillbaka bollen högt upp i banan och där Oscar Johansson snyggt kunde frispela Nilsson som retligt chippade över målvakten och i mål.

Andra halvleken hann knappt börja innan IFK återigen skulle hitta nätet bakom hemmamålvakten. Denna gång var det David Engström som skulle få göra mål, mittbackens andra för säsongen och självklart skulle målet komma på en fastsituation. På frispark från Johan Svahn så kunde Issam Jebali skarva vidare bollen till en friställd Engström på bortre stolpen. 3-0 efter 46 spelade minuter och matchen kändes då väldigt avgjord. IFK fortsatte dock att hålla i taktpinnen och visade inga intentioner att lugna ner på tempot.

Issam Jebali, en av matchens giganter, skulle bara några minuter senare också få skriva in sig i målprotokollet. Detta efter att snyggt vikt in från vänsterkanten och resolut tryckt in bollen vid den bortre stolpen.

Ett rejält skärrat Ängelholm fick därefter se ett IFK som rullade av de sista 25 minuterna av matchen och bland annat Svahn, Johansson och Jebali hade lägen för att utöka ledningen ytterligare för IFK. Det närmaste Ängelholm kom att reducera var genom forwarden Finley som var på väg mot ett friläge med Rasheed i IFK-målet men en snabb Peter Jul Nielsen hann tillbaka och kunde avvärja situationen i sista sekunden.

Matchen blir IFKs tredje raka där man inte har släppt in något mål och vid skriven stund så har man avancerat upp till en fjärde plats i tabellen. Nästa match väntar kommande söndag hemma på Finnvedsvallen. Då gästar Assyriska FF, matchstart för den matchen är 16.00.

Startelvan:
Jonathan Rasheed
Freddy Winsth, Johan Andersson, David Engström, Peter Jul Nielsen
Johan Svahn, Oscar Johansson, Martin Claesson, Simon Nilsson
Pär Cederqvist, Issam Jebali

Byten:
Dido Hussein in, Johan Svahn ut (minut 82)

       
IFK VÄRNAMO