Stjärnsmäll i Täby

Det har funnits bättre lördagar än denna. Herrarna åkte på en riktig stjärnsmäll i Täby och förlorade med hela 5-0.

Efter 2 raka segrar hemma på Finnvedsvallen så var resan på segerspåret över för denna gången. IK Frej med otroligt stort poängbehov visade en enorm vilja till att vinna och vann tillslut med hela 5-0.

Det var annars en relativt jämn första halvlek. IFK hade mycket boll och försökte driva ett högt tempo, allt som ofta via Petrovics vänsterkant. Och det var just Petrovic som skulle vara närmast att göra mål för IFK i den första halvleken när han tryckte iväg ett stenhårt skott som IK Frejs målvakt lyckas boxa undan.

Istället skulle IK Frej visa prov på hög effektivitet, särskilt Nsima Peter. På två lägen lyckades lagets skyttekung göra 2 mål och gav därmed de gulsvarta en väldigt bekväm ställning att gå in i halvtidsvila med.

Järdler och Roufpanah agerade direkt i halvlek och ersatte Johan Andersson med Paulo Marcelo för att få en än mer offensiv vikt på laget. IFK lyckades också att reducera efter cirka 10 minuter då Melvin Frithzell petade Oscar Johanssons inspel i mål. Dock vinkade linjemannen av för offside. Reducering där och matchbilden hade säkerligen kunnat bli väldigt annorlunda.

Istället så skulle IK Frej bara några minuter senare göra 3-0. Vilket bara var början på en än tyngre andra halvlek. Hemmalaget lös av självförtroende medans IFK febrilt försökte hitta tillbaka in i matchen och åtminstone snygga till siffrorna.

Och visst skapar IFK en hel del lägen. Men istället för reducering så är det IK Frej som visar upp hur man gör mål. Med jämna mellanrum av de kvarvarande 30 minuterna så gör hemmalaget både 4-0 och 5-0 vilket även blir slutresultatet.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Ny tuff bortamatch väntar om 2 veckor. Då byts botten ut mot toppen när laget tar sig an Helsingborg på Olympia.

       
IFK VÄRNAMO