Skyttekung klar för IFK Värnamo

Idag blev det klart att Melvin Frithzell, fostrad i Malmö FF, kommer att tillhöra IFK Värnamo 2017.
Vi hälsar Melvin varm välkommen till klubben och ser fram emot att ha en utpräglad boxspelare och skyttekung i truppen.
Melvin vann nämligen skytteligan i Div. 2 Södra 2016 med sina 23 mål. Än mer imponerad av målen blir man när man vet att Melvins klubb Kvarnby IK klarade sig från negativt kval med nöd o näppe. Återigen var det huggsexa om en spelare, Melvin har nämligen haft ögonen på sig av både Helsingborg IF och Trelleborg FF, men det blev till slut IFK Värnamo valet föll på.

Fakta om Melvin:
Namn: Melvin Frithzell
Ålder: 20
Position: Forward
Moderklubb: MFF
Klubbar: MFF & Kvarnby IK
Bor: Just nu i en resväska men snart i en lägenhet i Värnamo

Melvin Frithzell

Melvin Frithzell

Jag tog mig ett litet snack med Melvin:
– Hej Melvin och välkommen till oss
Tack Nico
– Hur kom det sig att du hittade hit? Var det IFK som scoutat dig eller var det du som scoutat IFK?
–  Alla vägar bär till Värnamo? Hahaha det var jag och min agent som scoutat er, eller rättare sagt, vi kände till ”talangfabriken” IFK Värnamo. Jag har provtränat med både HIF och TFF innan jag kom hit och provtränade med er. Det kändes klockrent från början med laget, tränarna och faciliteterna  så valet blev till slut enkelt. Jag och min agent viste också om, som jag sa innan, att IFK är en plantskola och har fostrat mer än ett helt landslag av bra spelare.
– Tackar för det Melvin, hur länge har du varit här?
– Jag har tränat med laget i snart två veckor och jag är imponerad av killarna och tempot på träningarna. Det går bra mycket snabbare än i Kvarnby.
– Hur är maten i Värnamo?
Hahaha vilken konstig intervju! Den är jättegod så jag behöver inte gå omkring och vara hungrig
– Har lagkamraterna kört något ”Practical Joke” med dig ännu?
Hahaha (grabben har väldigt lätt för att skratta) Nej inte ännu, men jag känner att något är på gång, det surras massor runt omkring mig
– Men du Melvin, tar du en plats i startelvan?
Det är mitt mål, det är många fantastiskt bra spelare att fightas mot men jag känner mig stark så jag skall nog ge ”gamlingarna” en match om platserna på topp
– Bra Melvin, vi gillar starka killar med bra självförtroende. Hur många mål kommer du att göra för oss i år?
Hahaha (återigen skrattar den gode Melvin hejdlöst) Jag kan inte lova något sådant
– Det kan du visst, du har självförtroende och är stark sa du nyss!
HAHA ja just det! Då får jag nog fortsätta på den linjen då! Bara jag får spela så kommer jag att göra minst 7 mål, det lovar jag! Avslutar Melvin som måste rusa till träningen.

Sportchef Tomas "Lunkan" Lundqvist

Sportchef Tomas “Lunkan” Lundqvist

Tomas ”Lunkan” Lundqvist om Melvin:
– Väldigt intressant kille, han är ung, han är utvecklingsbar, han är en utpräglad boxspelare, en ren forward med stort sinne för mål. Melvin har minst en växel till att ge, det är jag säker på. Det skall bli mycket intressant att följa Melvins utveckling här hos oss. Melvin är värvad till A-truppen, nu är det upp till honom att ta upp kampen om en plats i startelvan.
Är det slutvärvat med nya spelare, utespelare, nu Lundqvist eller spanar du efter fler?
– Du, det vet man aldrig (säger han med ett stort leende och en lurig blick)
– Hur är det på målvaktssidan då?
– Vi jobbar på tre namn, en var här och provtränade förra veckan och en kommer hit denna vecka. Tanken är att han skall spela en halvlek i matchen på lördag
När och var spelas träningsmatchen på lördag mot TFF?
– Det vet du ju!
Ja men jag kollar om du också vet
– Haha klockan 13,00 på Ljusseveka!
Just det, tack så mycket Tomas
– Tack själv Nico

Så fotbollsvänner, missa inte IFK:s första träningsmatch kommande lördag mot Trelleborg FF, 13,00 på Ljusseveka!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO