Segertåget rullar vidare

Vinsten mot gästande Syrianska idag var fjärde för säsongen och raden 4-3-2 (vinst, oavgjord, förlust) är härlig att beskåda. Grabbarna gjorde återigen en bra match om än inte lika bra som mot GAIS. Dock var marginalerna med oss denna gång och alla poäng stannade i Värnamo.

Kung David en klippa i försvaret

Kung David en klippa i försvaret

Första 15 minuterna annars var ganska avvaktande från båda lagen, därefter kom spelet igång och chanserna började infinna sig. Första var gästerna men en omutlig Jonathan Rasheed stod precis där han skulle. IFK är i år otroliga på omställningar och på en sådan kom också jätteläget att ta ledningen, oturligt nog fick Johan Svahn använda sin vänster och inte sin glödheta högersko, skottet var bra men räddades på mållinjen av en back.

Johan Svahn klipper till men bollen räddas på mållinjen

Johan Svahn klipper till men bollen räddas på mållinjen

Tio minuter senare skulle dock Johans höger tala, efter ett bra jobb av Simon Nilsson gick bollen ut till hörna. Johan stegade fram som vanligt, hörnan blev klockren som oftast och bollen träffade Issam Jebalis huvud, eller om det var Issams huvud som träffade bollen, oavsett viket gick bollen stenhårt i mål och IFK:s ledning var ett faktum.

1-0 minut 39

1-0 minut 39

Direkt i andra halvlek gjorde gästerna två byten, om det var det som gjorde att de fick ett övertag eller om det var att IFK backade hem några meter för att bevaka ledningen låter jag er expertläsare avgöra. Nu fick Jonathan Rasheed verkligen visa varför han har 87 i räddningsprocent.

Jonathan Rasheed, utsedd till matchens lirare

Jonathan Rasheed, utsedd till matchens lirare

Med lite tur, massor av stenhårt jobb och skicklighet förblev nollan intakt. IFK stack upp i snabba omställningar även denna halvlek, av dessa var 3 otroligt giftiga men ingen av dem resulterade i mål. Det var många som skrek sig hesa och ville ha straff när Otto Eriksson ramlade i straffområdet, men domaren stod bra placerad och lät det passera, enligt honom var det Otto som sparkade på motståndaren och inte tvärtom, tyvärr.

Straff? nej

Straff? nej

Tre sköna poäng en härlig eftermiddag som denna, 989 åskådare trots stenhård konkurrens från karnevalståget, det kan jag leva med.

Ibland måste man flytta på sig

Ibland måste man flytta på sig

Kuno var nöjd på presskonferensen efter matchen, han tyckte dock att spelet mot GAIS var bättre än idag men att IFK vann rättvist. På frågan vad som kan förbättras svarade han; Vi måste bli bättre på att inte slå en avgörande pass på första bollen, vi måste ha mer tålamod så vi får med oss laget upp i banan.
Mindre nöjd var gästernas tränare Bosco Orovic, ha sa: Jag tycker vi skall ha en poäng med oss hem efter denna match. Vi spelade bra och skapade tillräckligt mycket för poäng. Jag tycker vi hade bra koll på Värnamos omställningar och vi visste om att dom är starka på fasta situationer.

Fakta:
IFK Värnamo – Syrianska FC 1-0 (1-0)
1-0 minut 39 Issam Jebali, assist Johan Svahn
Gula kort: Alexander Michel (S) 5′, Freddy Winsth (IFK) 31′, Louay Chanko (S) 66`’ Victor Nilsson (IFK) 76′, Pär Cederquist (IFK) 82′.
Publik: 989
Dagens matchsponsor: OG Teknik AB

IFK:s lag: Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, Freddy Winsth, David Engström, Peter Jul Nielsen, Johan Svahn (72), Oscar Johansson, Martin Claesson (79), Simon Nilsson (72), Issam Jebali och PC.
Ersättare: Filip Eriksson, Johan Andersson (79), Tobbe Englund (72), Otto Eriksson (72), Elvis Dani, Henke Widén och Ellis Culum.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO