Segertåget fortsätter för Damerna

Det blev en övertygande vinst för Damerna hemma mot obesegrade serietvåan IFK Osby, siffrorna skrevs till 4-0.

Men även damerna har spelat 3 matcher på en vecka så jag börjar med matchen i onsdags borta mot bästa grannen Smålandsstenar, jag var själv inte på plats utan har fått rapporter från den.
En match där IFK från första till sista sekund höll i taktpinnen och där vi gjorde allt rätt utom att hitta målet.
Ett konstant tryck och spel mot ett mål nästintill hela matchen, men samtliga målchanser och frilägen missades, därför fick tjejerna åka hem med 0-0 i bagaget.

Så till matchen mot obesegrade serietvåan IFK Osby i lördags.
Första halvlek var, hmm, krig! Gästerna sprang sig trötta på att skära av passningsvägar och uppspel på bekostnad av sitt eget spel, med 5 minuter kvar kom belöningen, orken var slut, benen ville inte lyda och man tappade all intensitet.


0-0 i halvtid var rättvist, vi kom ingenstans och målchanserna lyste med sin frånvaro, men vi visste att vi var starka, framför allt, vi släppte inte till något farligt bakåt.
Andra halvlek var endast 6 minuter gammal när det förlösande 1-0 målet kom, Emma Lorenzen som nyss kommit in fick en perfekt skalle på Lindas lika perfekta inlägg.
Tre minuter senare kom även 2-0, nu gav vår styrka och ork resultat, Linda showade lite i straffområde med en kapning som resultat, Fanny steg fram och bredsidade enkelt in bollen till vänster om målvakten.


I minut 65 avlossade Emma högerkanonen och 3-0 blinkade på tavlan, tre minuter efter det kom också 4-0, nu var det omvända roller, Emma spelade snyggt fram Linda som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål.
Det kunde lätt ha rullat in några bollar till på alla dunderlägen tjejerna skapade i andra halvlek, men siffrorna stannade vid 4-0.

Fakta:
IFK Värnamo – IFK Osby 4-0 (0-0)
1-0 efter 50,18 Emma L, assist Linda P
2-0 efter 53,27 Fanny H (straff)
3-0 efter 64,24 Emma L utan assist
4-0 efter 68,03 Linda P, assist Emma L

Avslut totalt: 10-1 (3-1)
Avslut på mål: 5-0 (0-0)
Frisparkar: 5-14 (2-10)
Hörnor: 3-1 (2-1)
Varningar: 0-1 Ebba Johansson IFK Osby
Publik: 119

O så till den tredje matchen, cupmatchen igår mot bästa grannen Gnosjö IF som tjejerna besegrade med 7-0.
Ja vad säger man, det är en ravin i skillnad på toppen av division 3 (Gnosjö leder den serien) och toppen av division 2 som vi leder.
Det var ett massivt tryck mot gästernas mål under nästan hela matchen, först när det återstod 10 minuter av matchen fick gästerna sina lägen och det på grund av att några i laget fuskade med hemjobbet. Tre utomordentliga lägen skapades av gästerna under matchens 10 sista minuter och minst två av dem borde resulterat i mål, men siktet var inte kalibrerat denna dag utan man fick lämna Finnvedsvallen mållösa.
IFK o sin sida spelade stundtals mycket bra för att för att därefter gå ner i tempo, men det är klart, det är inte så lätt att hålla fokus när man leder med 7-0.

Fakta:
IFK Värnamo – Gnosjö IF 7-0 (3-0)
1-0 efter 2 minuter Emma Lorenzen
2-0 efter 23 minuter Sefika Muratovic
Efter 34 minuter, varning Sefika Muratovic
3-0 efter 36 minuter Sefika Muratovic
4-0 efter 51 minuter Illi
5-0 efter 58 minuter Ebba Nyberg (dagen snyggaste mål då Ebba från vänster dundrade upp bollen i målvaktens vänstra kryss)
6-0 efter 74 minuter Sefika Muratovic
7-0 efter 89 minuter Emma Lorenzen
Publik: 139

Redan på lördag är tjejerna i hetluften igen, ännu ett toppmöte mot ännu ett obesegrat lag hitintills, nämligen Växjö BK på Teleborg Arena.
Vi håller tummarna att tjejerna håller formen uppe, har du inget för dig är det inte långt till Växjö, kom dit och heja fram våra fantastiska tjejer, matchstart 15:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO