Segerglädje på Vallen

Äntligen fick laget återigen utbrista i segerglädje. På ett soligt Finnvedsvallen besegrade herrarna IK Frej med 3-0 efter mål av Melvin, Liridon och Simon.

Det var 2 lag som klev ut på plan med stort behov av både poäng och lite luft i seglet. Något som även märktes i inledningen av matchen då IFK så väl som Frej inte hade något intresse av att bjuda på några lägen.

Vi precis som IK Frej behövde verkligen dessa poängen. Efter att vi i ett tidigt skede förra matchen kommit i underläge så bestämde vi oss för att i denna match inleda lite mer rakare i spelet. Vi försökte hitta bollar lite högre upp i banan och etablera spelet på IK Frejs planhalva. Vilket vi lyckades bra med och med lite mer flyt kunde vi absolut gjort något mål redan i första halvleken.
Säger Christian Järdler i sin analys efter matchen.

Jo visst kunde det blivit mål redan i den första halvleken. Och frågan är om vårt vitblåa IFK inte skulle haft straff efter 15 minuter då PC föll i straffområdet, men inte enligt domare Fredrik Klitte som lät spelet gå vidare.

Istället så skulle det dröja 10 minuter in på den andra halvleken innan det första målet skulle komma. Bakom de stod nyförvärvet Gentrit Citaku som med ett snyggt inlägg hittade fram till Melvin Frithzell som med en liten touch fick bollen förbi Iglesias i Frejs mål.

1-0-målet kom i ett läge där vi kanske inte riktigt förtjänade det säger Järdler och fortsätter. Men i tidigare matcher har det varit mycket stolpe ut så det var skönt att äntligen ha stolpe in i ett så pass viktigt skede av matchen.

Med ledningsmålet i bagaget tog IFK allt mer över spelet och kändes väldigt trygga och stabila i sitt spel. 15 minuter senare så skulle det också kännas än mer stabilt då Viktor Nilsson driver fram på sin högerkant och väl framme i straffområdet hittar snyggt fram till Liridion Silka som enkelt kan placera in 2-0 till IFK.

IK Frej försökte därefter att göra ett sista ryck för att komma åt en reducering och skickade fram många spelare högt upp i anfallet. Ett riktigt vasst läge skulle Täby-laget också få. I matchminut 87 kom Lukas Sunesson fri med Tobias i IFK-målet som dock var med på noterna och kunde med en benparad rädda Värnamo från att behöva bevittna en riktig nagelbitare de sista minuterna av matchen.

Istället för Frej-reducering i de läget så skulle Simon Nilsson på övertid göra sitt andra mål för säsongen och sätta spiken i kistan. En underbar dag på Finnvedsvallen slutade med en härlig 3-0 seger för våra herrar som efter matchen stod en lång stund med Kamrattolvan och njöt över att åter vara tillbaka på segerspåret.


Foto: Tero Väisänen och Anette Hedin.

Statistik:
IFK Värnamo 3 (0) – (0) 0 IK Frej Täby
Skott: 13 – 4
Hörnor: 3 – 5
Gula kort: 0 – 1

       
IFK VÄRNAMO