Seger mot Norrby för herrarna

Så kom äntligen årets första seger, i gårdagens match hemma på Ljusseveka Konstgräs besegrades Norrby IF med 1-0, det var också sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.
Det var härligt att se att killarna börjat förstå och hitta varandra bättre och bättre, i gårdagens match var det långa stunder fantastiskt bra.
Redan i minut 14 kom ledningsmålet, Danne Ask hittar Paolo med en underbar passning ute på vänsterkanten, Paolo skär in i straffområdet och serverar Danne en lika bra boll tillbaka, och Danne som sprungit ifrån sin bevakning står där mitt i slottet helt ensam och kan med en bredsida på volley lägga in bollen enkelt. Sådana kombinationer hade vi rätt många av, men tyvärr blev det inga fler mål. Ett eller två mål till innan halvlek hade speglat halvleken bättre.

Andra halvleks första 15 var lika bra, vi skapade några riktigt fina lägen utan att förvalta bollen i mål.
Gästerna gjorde ett par snabba byten och satsade allt för att åstadkomma en kvittering, det blev långa bollar bakom vår backlinje o så full rusning efter bollen. Trots det blev det en lugn afton för Tobbe i mål, för avsluten mot honom kom från distans och hade bara att sätta skopan till och fånga bollen.
Det var viktigt med en seger, dels för att höja självförtroendet hos killarna och dels för att visa gästerna som vi har i serien att vi är bra, riktigt bra trots så många nya i laget.

Och vad säger Roar efter matchen då?
Hej Roar, har du en minut?
– Javisst, men det är ju du som inte tycker som jag va?
Precis så är det, jag är lite som kärringen mot strömmen, men det är väl bara bra eller?
– Hahaha, jo det är bra att vi tycker olika ibland, det blir mer rättvist då
Så vad säger du om matchen idag då?
– Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match i 65 minuter och att vi vann rättvist, vi borde nog ha satt något mål till i första halvlek, men jag är nöjd, vi skapade massor av bra lägen och det är det viktigaste, målen kommer med tiden. Jag är också mycket nöjd med att vi hade ett högt bolltempo matchen igenom.
Följde ni matchplanen?
– Absolut, som jag sa innan så var det riktigt bra i 65 minuter, sen blev det lite ”Hawaii-fotboll”, men det är nyttigt det med, även det spelet måste man kunna behärska för det kommer matcher i serien som kommer att ha samma karaktär stundtals. Vi visade idag att vi även klarar av även det spelet.
Vad är du mest nöjd med i dagen match?
– Jag är mest nöjd med att vi spelade oss genom hela mittfältet idag, vi skapade en hel del centralt, tidigare har vi kommit via flankerna med idag tycker jag att även innermittfältarna var med i det offensiva spelet på ett annat sätt än tidigare matcher. O såklart är jag mycket nöjd med att vårt försvarsspel sitter som det skall, jag tror inte att vi släppte till någon riktigt farlig chans på hela matchen, skotten Norrby hade vara alla från distans och sådana vållar inte Tobbe några som helst problem.
Tack Roar, nu får du gå o värma dig, för det skall jag innan jag fryser ihjäl.
– Det skall jag, men jag skall värma mig med en korv först haha

Fakta:
IFK Värnamo – Norrby IF 1-0 (1-0)
1-0 minut 14 Daniel Ask, assist Paolo Marcelo
Avslut: 8-10
Avslut på mål: 5-7
Frisparkar: 8-10
Hörnor: 4-6
Publik: Fler än 100 men färre än 200

Laget för dagen:
Tobbe (Tobias Andersson), Anton (Anton Maikkula), Johan (Johan Andersson), Tyler (Tyler Lissette), Freddy (Freddy Winsth)
Gutu (Archford Gutu), AJ (Alexander Achinioti Jönsson), Danne (Daniel Ask)
Alle (Alexander Henningsson), PC (Pär Cederqvist), Paolo (Paolo Marcelo)

Ersättare:
Fille (Filip Eriksson), Jon (Jon Birkfeldt), Adnan (Adnan Kulovac), Aldin (Aldin Basic), Bayo (Adebayo Ademilua), Max (Max Olsson)

Nästa match spelas kommande lördag borta mot Oskarshamn, därefter åker laget på träningsläger en vecka.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO