Seger mot Bergdalen för Damerna


Det var en skön seger för Damerna i matchen mot Bergdalen hemma på Vallen idag, och återigen gör tjejerna en fantastisk insats.

Redan från första sekund visade tjejerna vem som skulle föra denna match och efter 15 minuter hade vi redan 7 avslut. Bergdalen passar oss av någon anledning väldigt bra, gästerna kom med tre raka vinster i bagaget men någon fjärde blev det inte. För ingen gång under hela matchen släppte vi kommandot, ingen gång lät vi dem föra matchen och endast tre gånger på 93 minuter fick de läge att skjuta på mål.


Trots 16-1 i avslut varav en klockren ribbträff från Tildes högerfot gick vi till pausvila med 0-0.
Vi satte samma linje direkt i andra också, men denna halvlek skulle målen trilla in också.
Först brände vi 3 riktigt fina chanser, precis som i första halvlek, men så kom 1-0 i minut 62. Mona körde sin back och fick på ett hårt skott som målvakten motade rak ut på plan, där stod Fanny Götesson och kunde enkelt bredsidan in bollen i tom kasse. Åtta minuter senare nästan samma sak, men nu var det Sefikas tur att slå in bollen i tom bur.


Måste bara säga att vårt anfallsspel idag var briljant, kombinationer avlöstes med fina inlägg, instick och skott utifrån, en fröjd o se när det sitter.
Sen var det Monas show resten av matchen, 3-0 gjorde hon genom en soloraid och ett hårt skott som gick under målvakten och 4-0 genom att vinna en duell med målvakten, runda henne och sätta bollen enkelt i mål.
Matchen snyggaste mål gjorde dock gästerna, vid 3-0 och lagets andra avslut reducerade de med ett snyggt volleyskott i burgaveln.


Jag vill hylla kollektivet idag där alla återigen spelade och löpte för varandra, vi kan om vi bara får pusselbitarna på plats.
Mina blommor går idag till Amela Basic, i sin liberoroll dirigerade hon laget och spelet på ett ypperligt sätt, hon var dessutom ett ständigt hot framåt med sina löpningar i mitten och nog borde du ha fått kröna dagen med ett mål, för läget hade du.

Fakta:
IFK Värnamo – Bergdalens IK 4-1 (0-0)
1-0 efter 61,17, Fanny Götesson, assist Mona Chahrour
2-0 efter 69,55, Sifka Muratovic
3-0 efter 82,06, Mona Chahrour
3-1 efter 86,41, Josefine Stendahl
4-1 efter 88,05, Mona Chahrour

Avslut totalt: 28-4 (16-1)
Avslut på mål: 13-2 (6-0)
Hörnor: 4-1 (2-0)
Frisparkar: 5-11 (3-6)
Träffar i virket: 2-0 (1-0)
Publik: 116

Startelvan:
Kajsa P (mv), Linda P, Amela B, Olivia L, Felicia S
Fanny H (92), Emilia S, Tilde J, Sefika M (73), Fanny G (86), Mona C
Ersättare:
Amanda H (73), Kajsa B (86), Emma L (92)

Bra domarteam: Johan Nilsson HD, Mirsad Tutkur AD1 och Christopher Klein AD2

Redan på onsdag spelar damerna igen då vi åker till Nittorp för att möta Nittorps IK, kan vi konservera denna form kan det bli en kul o spännande match, matchstart 19,00 på Åsavallen i Nittorp. Har du inget för dig? Kom o titta då.

O så några kloka ord på vägen: ”Gräset är bara grönare på andra sidan om man glömmer vattna hos sig själv”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO