Seger för damerna mot Westbo

Det blev en klar och övertygande seger i årets sista seriematch hemma mot grannen Westbo United DFF, siffrorna skrevs till 4-1 efter 3-0 i halvtid i en match som endast gällde äran.

Det gick åt många motståndare för att bevaka Fanny Götesson i denna match

Det gick åt många motståndare för att bevaka Fanny Götesson i denna match

Att det just bara var äran att spela för märktes också på spelet, det var en snäll match där IFK styrde och ställde lite som de ville hela första halvlek. Att hitta motivationen i andra var lite svårare för våra tjejer därför släpptes Westbo in i matchen.
Redan efter 56 sekunder ringde målklockan, Fanny G kom ner på högerkanten och serverade Annie P bollen på foten, Annie dunkade in bollen bakom en maktlös Sara Carlsson i Westbomålet. Det kunde faktiskt varit mål 30 sekunder tidigare då samma läge uppstod, den gången var passningen lite för hård och allt rann ut till intet.

Annie dundrar in 1-0 efter 56 sekunder

Annie dundrar in 1-0 efter 56 sekunder

I minut 20 var det åter dags att vittja kassen för Sara Carlsson, som för övrigt var mycket bra i mål och höll Westbo kvar i matchen med massor av kanonräddningar. Nu var det ombytta roller, det var Annie som kom ner på högerkanten och serverade en lika bra boll till Fanny G, även hon dundrade in bollen i mål. I minut 40 var det repris på 2-0 målet, Annie kommer ner, serverar en kalaspassning och Fanny G avslutar kliniskt.
Det kunde, jag rätta mig, det borde ha stått 5 eller 6-0 till oss i halvtid, för vi var totalt överlägsna, men vi fick nöja oss med en 3-0 ledning  paus.

Elins volley var värd ett bättre öde, nu gick bollen 30cm över ribban

Elins volley var värd ett bättre öde, nu gick bollen 30cm över ribban

I andra halvlek gick tempot ner för våra tjejer, det blev också en betydligt jämnare halvlek, vi tillät Westbo att komma nära oss och vinna närkamper. Men mål skulle det bli, i minut 63 kom 4-0, Linda kom ner till kortlinjen och Elin F kom i full fart i straffområdet, passningen på foten och bollen stenhårt i mål.

4-0 är ett faktum efter Elins klockrena skott

4-0 är ett faktum efter Elins klockrena skott

Gästerna skulle dock få sista ordet när det gäller målgörandet, i minut 66 kom reduceringen till 4-1, gästernas för dagen bästa spelare, Ida Stensson, forcerade in bollen efter lie väl (?) hårt spel i vårt straffområde.
Till matchens lirare utsåg juryn idag Emilia Schellhas IFK och Ida Stensson Westbo

Tyvärr blir det inga derbyn mellan våra lag 2017, Westbo trillar ur serien. Det tycker vi såklart är jättetråkigt för det är ju derbymatcher det tänder till lite extra i. Vi önskar våra grannar all lycka framöver och hoppas att det går bra för dem var än de nu hamnar i för serie.
För vår del fortsätter vi träna ett par veckor till då vi har en DM-final för våra 99:or. Den matchen kommer att spelas den 20:e oktober, vilken plan det bli avgör vädret, hemmamatch är det i alla fall och motståndet står Växjö DFF för.
Där efter blir det ledigt några veckor innan vi börjar träna inomhus och ställer in målet mot Luciacupen den 10:e december i sporthallen. För nu skall vi väcka liv i den cupen igen efter 17 års dvala. Boka in det i era kalender, en heldag med cupfotboll i sporthallen, det är grejer det.

Fakta:
IFK Värnamo – Westbo United DFF 4-1 (3-0)
1-0 efter 56 sekunder Annie Petersson, assist Fanny Götesson
2-0 minut 20 Fanny Götesson, assist Annie Petersson
3-0 minut 40 Fanny Götesson, assist Annie Petersson
4-0 minut 63 Elin Fransson. assist Linda Persson
4-1 minut 66 Ida Stensson
Hörnor: 4-1
Avslut: 16-7
Avslut på mål: 10-4
Avslut i virket: 1-0
Varningar: 0-2, Ida Stensson gult minut 45, Klara Eriksson gult minut 76
Publik: 128

Laget för dagen:
Jennie Hellström, Fanny Holmberg, Linnéa Aronsson, Olivia Lundstedt 65′, Linnéa Höögs
Olivia Montero 57′, Ronja Fröberg, Emilia Schellhas, Elin Fransson
Fanny Götesson 45′, Annie Petersson

Ersättare:
Amanda Heiel 57′, Alma Ingelsten 65′, Linda Persson 45′

Jag vill rikta ett extra stort TACK till ER publik, vi kanske inte vann serien, men vi vann publikligan för vår serie och det är stort!
Ett stort TACK också till Blomsterlandet Värnamo som har sponsrat damlaget med blommor till bästa hemma respektive bortaspelare under hela året.

Nu skall ni få slippa läsa mig på ett tag så får vi se hur det blir framöver, men först, en sista “kloka ord på vägen” från mig.
“There comes i point in your life when you realize who really matters, who never did, and who always do”

Vid pennan och bakom kameran som alltid:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO