Så otroligt onödigt!


Förlusten i gårdagens match hemma på Vallen var så otroligt onödigt! Efter årets bästa halvlek, den första, tappade vårt fina spel och det var inte för att våra gäster från Degerfors gjorde något magiskt bra utan för att vi blev för bekväma.

Som sagt var, den första halvleken kan med lätthet skrivas in i historieböckerna som en av de bästa under 2018. Gästerna från Degerfors fick snällt titta på när vi gång på gång rullade upp dem.
Vi gjorde också 1-0 i minut 27 men målet blev helt korrekt avblåst för offside.

Men ett riktigt mål skulle komma 10 minuter senare, det var i minut 37 som ännu en upprullning genomfördes, en boll över från vänster till höger där Abdu kommer ner perfekt, inspelet är klockrent förbi målvakten till en framrusande Gama, han sätter bara foten till och skarvar snyggt bollen i mål.
Vi fortsatte i samma stil halvleken ut och skapade 3-4 utomordentliga lägen till att utöka vår målskörd. Tyvärr stannade det vid 1-0 fast med mersmak i munnen.

Det bästa av allt förutom målet var vårt försvarsspel, gästerna hade inte en enda målchans eller ens ett läge under de första 45 minuterna, en enda hörna var vad de åstadkom och den blev alldeles för lång.
Vi hade 8-0 i avslut efter 45, man längtade till andra halvlek, det var ju bara en tidsfråga när nästa mål skulle komma, men ack vad fel det blev.

Vi kom ut till andra halvlek men glömde vårt fina spel i omklädningsrummet, inte för att vi tillät gästerna skapa lägen på oss, nä nä, försvarsspelet satt fortfarande där, men övriga delar i laget blev lite bekväma. Istället för att fortsätta rulla boll så tog man allt för många gånger bollen och körde själv. Degerfors är ett mycket duktigt lag som har stora starka och fysiska killar, plötsligt började de att fånga in oss, vi kom ingenstans. Men fortfarande de skapade fortfarande inget men slaget om mittfältet var förlorat.

Först i minut 73 avlossade de ett skott på mål. Några minuter tidigare hade PC ett gyllene läge att punktera matchen när han vände på en femöring och avlossade kanonen, dock träffade bollen stolpen och ut.
Istället fick gästerna en straff i minut 75, den slogs i mål av Erik Björndahl men oj så nära det var att Jocke fick handen på den bollen.

Okej, skit också, men vi har iaf en poäng och kan vi resa på oss som vi gjorde sist så kan vi fortfarande vinna, tänkte nog fler än jag.
Men idag var inte turen med oss, visst skapade vi några halvchanser, men avgörandet kom i minut 81, en felstuds och Marcus de Bruin var fri med Jocke i mål, även denna gång var Jocke nära att rädda men bollen rullade retligt sakta in i mål bakom honom.
Och där sprack den fina sviten på 7 matcher utan förlust, för efter det behövde gästerna bara rensa undan bollen vilket de gjorde med bravur.

Killarna har gjort det fantastiskt bra hitintills, 7 matcher utan förlust, kanske infann sig en liten falsk säkerhet i laget? Vi har ju inte kniven mot strupen som tidigare, då är det lätt att man slappnar av lite, i Superettan funkar inte det, man blir obönhörligt straffad direkt.

På presskonferensen efteråt sa gästernas tränare Stefan Jacobsson att han knappt trodde sina ögon, efter att ha blivit fullständigt överkörda i första halvlek av IFK till att få med sig tre poäng hem. Han var oerhört tacksam att det endast stod 1-0 till IFK efter fösta och att han var tokig på sina spelare i halvtid. Han bytte spelsystem och gick över till 4-4-2 och tror att det gjorde att hans killar fick mer energi, men den som individuellt påverkade utgången nästan på egen hand var helt klart Marcus de Bruin, sa Stefan. Han var också säker på att IFK kommer att fixa detta men då gäller det att inte tappa det mentalt för den hysteriska form IFK har just nu lär bestå.

Roar o andra sidan var otroligt besviken och irriterad över förlusten, han sa att han knappt trodde det var sant att han satt där och vi hade tappat alla tre poängen. Trots att laget gjort den bästa halvleken i år så tappar man matchen. Han tyckte att vi återigen gör för lite mål med tanke på alla makalöst bra chanser vi skapar, vi måste kunna sätta våra frilägen och döda matchen tidigare annars kan det gå såhär. Nu skall vi glömma detta och sikta in oss på matchen mot Norrby nästa måndag, avslutade Roar med.

Fakta:
IFK Värnamo – Degerfors IF 1-2 (1-0)
1-0 efter 36,49 Gama, assist Abdu
1-1 efter 75,37 Erik Björndahl (straff)
1-2 efter 80,54 Marcus de Bruin

Avslut totalt: 10-7 (8-0)
Avslut på mål: 3-2 (2-0)
Frisparkar: 12-11 (4-5)
Hörnor: 7-3 (7-1)
Varningar IFK: Alexander Jönsson
Varningar Degerfors: Marcus de Bruin, Oliver Ekroth, Erik Lindell
Publik: 1067

Startelvan:
Joakim W (mv), Nethinio (25), Claudio, Jon B, Freddy W (83)
Gama, Alexander J, Viktor E (80), Rasmus W-P, Abdu & PC
Ersättare:
Morgan H (mv), Johan A (25), Paolo M (83, Predrag R (80), Axel W, Sami D, Tyler L

Nästa match spelas kommande måndag borta i Borås mot Norrby IF, matchstart 19:00 på Borås Arena, jag hoppas att ni kommer och ger ert stöd till killarna.

Vd pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO