Proton, ny huvudsponsor

protongroup

Om några veckor, närmare bestämt den 8-11 augusti, arrangerar IFK Värnamo den 31:e upplagan av Fotbollsskolan. Denna gång med en ny huvudsponsor i form av Proton Group.

– Det är med en stor glädje vi går ut med nyheten om Protons engagemang till Fotbollsskolan. Vi har under en längre tid haft en dialog med Proton Group angående sponsring och det känns fantastiskt med en sponsor som inte bara kliver in med ekonomisk stöttning utan som även vill vara med och driva utvecklingen, säger Samuel Karlsson, marknadsansvarig i IFK Värnamo.

Företagsgruppen Proton Group har en stark lokal förankring i trakterna kring Värnamo. Under 2015 tog koncernledningen beslutet att inför framtiden rikta sin sponsring mot barn- och ungdomsidrott, för att på så sätt göra idrotten ännu mer tillgänglig. IFK Värnamo, som är en av kommunens största ungdomsverksamheter, kom tidigt på tal.
– Vi har haft en givande dialog med föreningen under våren och är stolta över att vara med och bidra till IFK:s fotbollsskola. Vi vill vara med och möjliggöra aktiviteter som sysselsätter barn och ungdomar i bygden, och Fotbollsskolan med fler än 400 deltagande barn är ett bra exempel, säger Marcus Malveholm, sponsoransvarig på Proton Group.

Vår ambition är att mer tydligt gå ut och sponsra barn- och familjeaktiviteter i regionen. Vi vill att barnfamiljer som bor här eller flyttar hit ska känna att det finns möjlighet till en berikande fritid, förtydligar Marcus.

Proton Groups insats har redan gjort förändringar i år, nu har föreningen kunnat erbjuda syskonrabatt samt utöka antalet utbildade ledare som är med och håller i fotbollsskolan.
– Syskonrabatten har i år gett oss närmare 40 syskon fler än förgående år. För många familjer med flera barn kan anmälningsavgiften vara en tuff kostnad att bära. Något som vi med hjälp av Proton har kunnat lätta på, vilket känns helt underbart och som tydligt redan har gett effekt. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Proton Group. Det finns inget jag önskar mer än att IFK Värnamos fotbollsskola bara ska bli bättre och bättre, avslutar Nico Eremidis, ansvarig för Fotbollsskolan.

Proton Group bildades 1990 och bedriver verksamhet i flera olika branscher som ytbehandling, belysning, sjukvårdssängar samt som underleverantör till fordonsindustrin.

       
IFK VÄRNAMO