Premiärseger för damerna!

Då är Damernas division 1 serie igång för 2018 också, den kunde knappast startar bättre än den gjorde sent igår kväll på konstgräsplanen. Gästerna från Varberg Valinge Derome DFF besegrades med klara 2-0.

Tjejerna visade från första sekund var skåpet skulle stå och klockan tickat upp till 42 sekunder, ja du läste rätt, 42 sekunder! Det var på en inövad variant och det är såklart extra kul när den sitter. Avspark, pass hem, pass ut till höger på kanten där Tilde J fått upp farten, hon kör sin motståndare och kommer ner och in i boxen, pass snett inåt bakåt där vi har flera tjejer som tagit löpningen. Bollen passerar två tjejer, i hård kamp mellan Sefika M och en back stöter till slut backen in bollen i eget öppet mål, annars hade Sefika dundrat in den bollen.


Efterföljande 20-30 minuter är en uppvisning av våra tjejer på hur fotboll kan och skall spelas, jag kan inte minnas att vi spelas så bra tidigare i år, ja ärligt talat inte ens föra året. Gästerna mäktade endast med ett avslut på mål under första halvlek, skottet var bra och resulterade i en hörna.

Andra halvlek blev den första lik, kanske inte lika mycket löpningar men övertaget i spelet var markant. Många med mig stod bara och väntade på att mål nummer två skulle komma, och som det kom sen! I minut 54 får Mona C en perfekt boll ute till höger, hon kör sin back och driver hårt in i boxen, där kör hon nästa back och dundra in bollen i målvaktens högra burgavel, klassmål av rang!
Trots mängder av bra lägen blev det inga fler mål tyvärr, vi kanske heller inte gick på offensiven lika kraftigt som tidigare utan spelade smart och bevakade vår ledning, EN tråkigt incident inträffade med 5 minuter kvar av matchen, två av gästernas spelare nickade ihop så illa att den ena fick köras till sjukhus, vi hoppas att tjejen mår bra och att det inte var något allvarligt.

Mina blommor idag går till, hmm, hela laget! Det är svårt att peka på att någon var bättre än någon annan när laget spelade som de gjorde igår.

En stor eloge till domarteamet Stefan Andrade (HD), Felix Pettersson (AD1) och William Hultgren (AD2), teamet hade matchen i sin hand och full kontroll på händelserna på plan.

Fakta:
IFK Värnamo Dam – Valinge Derome DFF 2-0 (1-0)
1-0 minut 1, självmål
2-0 minut 54 Mona Chahrour
Avslut: 17-4
Avslut på mål: 11-2
Hörnor: 5-2
Frisparkar: 7-10
Publik: 195 (över 200 ärligt talat, jag slutade räkna vid 195 men det fyllde på hela tiden o jag orkade inte rämna om alla igen)

Startelvan:
Jennie H (MV), Alma I (65), Olivia L, Amela B (65), Felicia S
Tilde J, Fanny H, Emilia S , Amanda H (55), Sefika M (83), Mona C

Ersättare: Nytt för i år är att man får byta in 5 spelare
Kajsa P (MV), Alma C (83), Kajsa B (65), Linda P (55), Linnéa A (65)

Nästa match är kommande lördag borta mot seriefavoriten Jitex, har du inget för dig så ta gärna en tripp till underbara Göteborg, matchstart 15,00 på Åbyvallen Mölndal.

O så några kloka ord på vägen: ”Never let the things you want make you forget the things you have”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO