Poängtåget fortsätter

För hemma mot gästande Landskrona BoIS blev det delad pott och återigen poäng för IFK, om man räknar med träningsmatchen mot Falkenberg i slutet på juli så har vi två segrar och en oavgjort, det är gött det!

Första halvlek var helt klart vår bästa i matchen mot LBoIS, vi startade matchen piggt och rörligt, vi kom på kanterna och matade in inlägg, passningarna satt där de skulle och försvaret hade full koll på gästernas snabba anfallare. Men vid ett tillfälle räknade vi fel och gör man det i eget straffområde blir man omedelbart hårt straffad, 0-1 i minut 16, vi hade tappat bort gästernas bäste spelare Monday Samuel.

Matchens lirare: Fabio Gama

Detta lag är dock inte vilket lag som helst, detta är IFK:s nya lag som istället för att deppa över ett insläppt mål blir förbannade, arga för missen och tar på ett extra blåställ istället för att deppa.
Därför var det ingen överraskning att kvitteringen kom 4 minuter senare på en straff efter att PC brottats ner, straffen tog PC själv och satte den stensäkert i mål.
Några minuter senare hade vi en kanonad mot gästernas mål, tre skott för att vara noga, stenhårda kanoner, men gästerna offrade sig vilt och lyckades blockera samtliga skott, där var det verkligen nära.
Halvleken slutade 1-1 med pluspoäng till IFK som hade det mesta och det bästa spelet.


Andra halvlek blev lite annorlunda, vi hängde med bra i 15 minuter och spelet var jämt, men sedan tog gästerna tag i taktpinnen, vi hade tröttnat på mitten och när tröttheten sätter in så kommer felpassen och besluten blir inte så snabba som innan. Bänken var dock med på noterna och in kom en debutant vid namn Rasmus Wiedesheim-Paul, vilken virvelvind! kort därefter kom även Paolo Marcelo och spelet jämnade åter ut sig.
Båda lagen gick för seger och det fanns lägen att avgöra, nu blev det inte så utan matchen slutade 1-1, ett rättvist resultat i det stora hela.

Debutant: Rasmus Wiedesheim-Paul

På presskonferensen efter matchen sa gästernas tränare Agim Sopi att han bara inte kunde fatta hur domaren kunde hitta den straffen på PC, för själv tyckte han att det inte var något alls, Agim poängterade också att han fick stuva om sitt lag strax innan matchstart då en av spelarna mådde dålig och att det påverkade laget negativt.
Roar kontrade på samma fråga med att säga att domaren dömer och att han aldrig protesterar mot det då det är lönlöst.

FAKTA:
IFK Värnamo – Landskrona BoIS 1-1 (1-1)
0-1 efter 15,58 Monday Samuel
1-1 efter 18,52 PC (straff)

Avslut totalt: 7-8 (5-5)
Avslut på mål: 3-3 (2-2)
Frisparkar: 13-15 (5-6)
Hörnor: 5-6 (2-2)
Varningar: 2-3 Alexander J, och Fabio Gama IFK, Alexander Tkacz, Sadat Karin och Jetmir Haliti LBoIS
Publik: 1115

Startelva:
Joakim W (mv), Nethinio, Johan A, Jon B, Freddy W
Fabio Gama (72), Alexander J, Viktor E (64), Danne A, Alexander H (92) & PC
Ersättare:
Tobbe A (mv), Paolo Marcelo (72), Rasmus Wiedesheim-Paul (64), Tyler L, Anton M (92), Isse I & Abdu

Nästa match spelas kommande måndag och det är länsderbyt borta mot J-Södra, matchstart 19:00 på Statsparkvallen.
Skall poängtåget rulla vidare? Jag tror på det. Ska du med o titta? Jag hoppas det

Se och hör vad debutanten Rasmus hade o säga om matchen och sin debut nedan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO