Poäng mot topplaget HBK

Ja det blev delad pott i gårdagens match mot Halmstad BK, matchen slutade 1-1.
Det var en nervkittlande tillställning, spel i högt tempo och tuffa schyssta närkamper matchen igenom. HBK styrde och ställde långa stunder under matchen men IFK stod upp och krigade till sista sekund.

1_NIC5224

Hårda schyssta närkamper matchen igenom

Under första halvan av första halvlek var HBK bättre, de pressade IFK hårt och stressade fram mindre bra pass från IFK-killarna. Just vid ett sådant moment kom också Halmstads ledningsmål. Under 2-3 minuter var det markant press i och strax utanför IFK:s straffområde, killarna kunde inte få undan bollen utan den återvanns omedelbart av gästerna, klockan stod på 15.18 när Fredrik Olsson blev serverad en perfekt boll av Sead Haksabanovic, Fredrik fick gott om tid att rikta högerfoten rätt och på volley drog han in bollen i Jonathan Rasheeds vänstra kryss. Klockrent och hur snyggt som helst.
Det blev lite av en väckaklocka för IFK som genast flyttade upp spelet. Kombinationerna började också sitta bättre och passningarna likaså.
När klockan visade 18.48 var kvitteringen också ett faktum. Efter briljant växelspel mellan Gentrit Citaku och Victor Nilsson kom Victor ner till kortlinjen, hans precisa och stenhårda passning hittade Pär Cederquist som alla hade glömt bort mitt i boxen. PC tittade upp och dundrade in bollen bakom en vilt sprattlande Stojan Lukic i HBK-målet.
I minut 30 kom ett gyllene läge för IFK, Gentrit slet sig fri men hans stenhårda vristskott ven 20cm utanför Lukic högra stolpe. 9 minuter senare var det Halmstads tur, ett skott utifrån ändrade riktning och Rasheed fick visa varför han är en av seriens, om inte till och med den bästa, målvakter. Han tvärvände och sträckte ut sin fulla längd för att nå bollen precis på mållinjen,
De 4-5 sista minuterna av halvleken var helt och håller i IFK:s favör och 2 jättelägen skapades för att ta ledningen, tyvärr blev båda resultatlösa.

Gentrit, en passningsfot som heter duga

Gentrit, en passningsfot som heter duga

Andra halvlek hade samma karaktär och innehåll, tempot var om möjligt ännu högre, men ju mer matchen led ju fler misstag begicks det. Hjärnan ville en sak men fötterna och benen var för trötta för att utföra tanken.
HBK tog återigen kommandot i matchen, de ville ha ett avgörande mål tidigt i matchen.
I minut 72 kom också och kanske inte helt oväntat läget, en straff. Peter Jul Nielsen hamnade lite fel i sin position och drog ner en HBK:are, straffen var given.

Peter Jul Nielsen förtvivlad när han insett att det blivit straff

Peter Jul Nielsen förtvivlad när han insett att det blivit straff

Men ni vet vem vi har i målet eller hur? Han heter Jonathan Rasheed och är Superettans bästa målvakt i mina ögon.
Bollgeniet Sead Haksabanovic stegade självsäkert fram oh drog till, bra träff, bra riktning och bra höjd….för Rasheed. Han räddade straffen med en fenomenal manöver intill sin högra stolpe.
Bara jublet på Vallen gjorde att temperaturen steg från 9 grader till 17, minst! Vilken räddning!

Jonathan Rasheed räddar straffen

Jonathan Rasheed räddar straffen

Återigen fick IFK kraft, spelet böljade nu fram och tillbaka, det var genialiska passningar blandade med riktigt dåliga, men båda lagen gick in för att vinna, ingen var nöjd med oavgjort. Publiken fick en hjärtklappande avslutning där det lika gärna kunde blivit 3-1 som 1-3, det är sådana matcher man bara älskar att titta på.
Återigen hade IFK de vassaste chanserna på slutet, ett sådant var när PC kom emellan på en dålig passning hem till Lukic i mål, tyvärr gick PC:s lobb 4 cm utanför stolpen.

Så nära men...utanför

Så nära men…utanför

I minut 92 var det kaotiskt framför IFK:s mål efter en hörna, till slut fick klippan David Engström undan bollen och domaren blåste av matchen.
Det var en fantastiskt bra match som publiken bjöds på igår, publiken som igår uppgick till hela 3088 personer! Tack till er alla! Tänk om vi kunde ha er alla på alla hemmamatcher, vilken stämning, vilket ös, vilken inramning! Kom gärna tillbaka är ni snälla, ni betyder så mycket mer än ni tror för våra spelare.

NI fantastiska publik!

NI fantastiska publik!

Fakta:
IFK Värnamo – Halmstad BK 1-1 (1-1)
0-1 minut 16 Fredrik Olsson, assist Sead Haksabanovic
1-1 minut 19 Pär Cederquist, assist Victor Nilsson
Avslut totalt: 8-10
Avslut på mål: 4-8
Avslut i målställning: 1-0
Frisparkar: 10-10
Hörnor: 3-3
Varningar: 0-3 (HBK: Liverstam 44′, Lukic 48′, Pekalski 68′)
Publik: 3088

Kommande 2 matcher för IFK är på bortaplan. Nästa hemmamatch är mot Frej Täby och spelas onsdagen den 21:a september klockan 19.00 på Finnvedsvallen. Jag hoppas ni alla är på plats igen då.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO