Poäng för Herrarna mot Norrby

Äntligen var det hemmamatch på riktigt, hemma i Värnamo på Finnvedsvallen, inför vår fantastiska publik. För två veckor sen vad mattan på vallen inte ens duglig som bete för kor, igår var den bra även om den släppte på vissa ställen. Boråslaget Norrby var på besök och som alltid blev det en jämn och tuff batalj mellan lagen, slutresultatet avgjort (0-0) får anses vara rättvist.

Första 10 var Norrbys, de satte allt på ett kort för at försöka nå ett tidigt mål men vårt försvar höll tätt. Efter den första anstormningen kom vi in i spelet, vi rullade boll genom mitten och ut på kanterna, inläggen kom också men kanske inte riktigt med den precisionen man önskat. Trots det lyckade vi skapa några hyfsade lägen men då var det alltid ett ben i vägen eller så gick skottet utanför.Om vi hade första halvlek så gick den andra till gästerna, trots det kunde vi med lite flytt ändrat på det när vi fick ett jätteläge med mer eller mindre öppet mål två meter från målet, tyvärr studsade bollen upp precis framför foten på PC och läget rann ut i sanden. Norrby var på hugget rejält i andra, och visst fick de ett par riktigt fina lägen, för vem minns inte friläget rakt framför mål i mitten på halvleken, men vi har Tobbe som sista utpost och han gjorde en fenomenal räddning på kanonskottet. I slutet på matchen delades det ut ett rött kort till Alexander Henningsson, jag stod på andra sidan och såg inte vad som hände så jag fick titta på tv när jag kom hem, visst skall Alex ha en varning men stryptaget Norrbyspelaren hade om Alex hals under 10-12 meter borde resulterat också, kanske till och med en straff om man skall vara ärlig.


Vi studsade tillbaka efter missen mot Landskrona, viktigast var att inte förlora, det gjorde vi inte, viktigt var också att hitta tillbaka till vårt spel, det gjorde vi största delen av matchen.
Roar efter matchen:
Jag är nöjd med killarnas insats idag, vi gick för tre poäng men det räckte bara till en, i det stora hela och som matchen utspelade sig är det kanske ett rättvist resultat, lagen hade en jättechans var även om vår nog var matchens absolut bästa.

Fakta:
IFK Värnamo – Norrby IF 0-0
Avslut totalt: 6-10 (3-2)
På mål: 2-3 (1-1)
Hörnor: 6-6 (4-3)
Frisparkar: 12-7 (5-2)
Publik: 941
Varningar: Predrag Randelovic gult, Alex Henningsson rött IFK, Nicklas Savolainen gult Norrby

Startelvan:
Tobbe A (MV), Jon B, Tyler L, Johan A (58), Freddy W
Alex J, Predrag R, Danne A, Alex H, PC, Max O

Ersättare:
Filip E (MV), York R (58), Adnan K, Adebayo A, Victor K, Aldin B, Anton M

Nu lägger vi denna match bakom oss och blickar fram emot söndag, derby, Växjö, Öster, behöver jag säga mer? 15,00 på fantastiska Myresjöhus Arena, kom dit!

Nedan kan du se och höra vad Predrag tyckte efter matchen

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO