Poäng för damerna mot IFK Örby

Det blev 2-2 i lördags för damerna i hemmamatchen mot IFK Örby. Resultatet får anses vara rättvist, det var två lag som verkligen ville vinna matchen och som krigade i 90 minuter.
Första halvlek var lite ostrukturerad spelmässigt, men det var lite väntat då båda lagen kommer från en förlust. Dock var det en stenhård och rolig match att titta på, inget av lagen vek ner sig utan det var kamp om varenda boll.

Kamp från minut 1 till minut 90. Linnéa Höögs blev utsedd matchens lirare i IFK

Linnéa Höögs blev utsedd matchens lirare i IFK
Chanserna var få under första halvlek och den bästa hade faktiskt gästerna, i minut 34 blev det ett missförstånd i vårt försvarsspel vilket gav gästerna ett gyllene läge att ta ledningen, skottet blev dock helt felriktat och hamnade ett par meter utanför.
Kamp om varenda boll

Kamp om varenda boll

Andra halvlek började med en hård press högt upp på oss av Örby, detta gjorde att gästerna fick ett övertag på oss under de första 15 minuterna. I minut 52 tog gästerna också ledningen i matchen, på ett inlägg från höger fick gästernas Nanna Jansson stå omarkerad, hennes direktskarv tog i ribban och på returen nickade hon in bollen i tom bur.
Detta blev lite av tändvätska för våra tjejer, nu var det vi som höll i taktpinnen, vi skulle bara inte trilla dit igen. I minut 65 kom också belöningen för allt slit och jobb. En hörna från vänster slagen av Emilia S går över alla, lång ut i hörnet av straffområdet står en ensam Linnéa H, hon drar till på volley med vänstern och bollen seglar in i målvaktens bortre kryss.

Kvitteringen är ett faktum

Kvitteringen är ett faktum

7 minuter senare kom också ledningsmålet, Linda P får en genomskärare, kommer ner till kortlinjen och slår en perfekt passning bakåt, där dyker Elin F som nyss blivit inbytt upp och klipper till. Bollen for stenhårt i mål, så hårt att målvakten inte ens hann reagera.

Straff eller inte straff? Den utmärkte domaren Samir friade denna gång

Straff eller inte straff? Den utmärkte domaren Samir friade denna gång

Tyvärr fick vi inte behålla ledningen särskilt länge för i minut 79 kom kvitteringen. Gästernas Emelie Henningsson fick både lägga bollen till rätta och måtta in sig innan hon dundrade in bollen i mål från ca 26 meter bakom en chanslös Jennie H i mål.
I slutet på matchen satsade båda lagen framåt för att avgöra och båda hade varsin gyllene chans. Först Örby som fick ett friläge som Jennie H gjorde en ypperlig räddning på o sen vi som med sekunder kvar fick en hörna som vi nickade precis utanför i öppet läge.

Såhär nära var det 3-2 till oss med sekunder kvar av matchen

Såhär nära var det 3-2 till oss med sekunder kvar av matchen

I det stora hela var det en jämn och bra match med ett rättvist slutresultat, det viktigaste var att vi inte förlorade denna match så att försprånget till just Örby blev 6 poäng istället för 3 som det är just nu.
Till matchens lirare utsåg juryn Linnéa Höögs i IFK och Alice Karlsson i IFK Örby, två bra val!
Kommande helg väntar ännu en svår nöt att knäcka då vi åker till Linköping för att möta stadens stolthet BK Tinnis. Har du inget för dig nästa helg så kom gärna upp o titta, matchstart är 15.00 på Stångebro Sportfält.

Fakta:
IFK Värnamo – IFK Örby 2-2 (0-0)
0-1 minut 52 Nanna Jansson
1-1 minut 65 Linnéa Högs (volley), assist Emilia Schellhas
2-1 minut 72 Elin Fransson, assist Linda Persson
Varningar: Gult kort Elin Fransson minut 77
Publik: 118
Utmärkt domartrio: Samir Dervisic HD, Marinko Garic AD, Rasmus Karlsson AD

Laget:
Jennie Hellström, Emma Albertsson (78), Olivia Folkeson, Linnéa Aronsson, Linnéa Höögs
Fanny Holmberg, Emilia Schellhas, Ronja Fröberg
Amanda Heiel (65), Fanny Götesson, Linda Persson

Ersättare:
Sandra Söderberg, Alma Ingelsten (78), Elin Fransson (65)

O så några kloka ord på vägen: “Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO