Oscar såld till TFF

Det står nu klart att Oscar Johansson säljs till den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.

Som 16-åring kom Oscar Johansson till IFK Värnamo och gick då i IFK Värnamos fotbollsakademi som drivs med Finnvedens Gymnasium. Han visade tidigt prov på väldigt goda kvalitéer och fick tidigt prova på att träna med seniorlaget. Säsongen 2013 gjorde Gnosjösonen debut i Superettan och säsongen därefter började Oscar bli en allt mer ordinarie spelare i Superettanlaget.

Totalt har Oscar gjort 113 matcher för IFK Värnamo i Superettan, stått för 10 assist och gjort 14 mål. Just målproduktionen var något som på allvar satte fart under förgående säsong då Oscar stod för 9 fullträffar i Superettan där ett av målen sänkte Östers IF när man vann Smålandsderbyt på Finnvedsvallen med 2-1.

Tomas Lundqvist om försäljningen:
”Först och främst är det en glädje att ytterligare en produkt från vår region tar steget upp till Allsvenskan. Det är en tydlig del i vårt arbete att utveckla talanger och dagar som dessa ger verkligen ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Samtidigt så hade vi vissa förhoppningar på att behålla Oscar under säsongen 2018 och därefter sälja honom vidare. Men vi kom i en situation där Trelleborg var beredda på att betala vårt begärda pris samtidigt som Oscar redan nu önskade att prova vingarna i högre sammanhang.

Vi önskar Oscar all lycka och hoppas att han i framtiden återvänder till IFK Värnamo. ”

       
IFK VÄRNAMO