Ordförande summerar året

Säsongen 2017 är tillända och vilken säsong vi har att blicka tillbaka mot.

EFTER ATT INOM HERRSEKTIONEN haft 3 år med Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson som huvudansvariga så var det dags för en ny era. Inför året anställdes en ung och relativt oerfaren huvudtränare i Christian Järdler från Ängelholm. Han gjorde ett väldigt gott intryck vid våra intervjuer och hade med sig goda rekommendationer som låg till grund för att ge honom förtroendet att ta över rodret. Vi anställde också David Roufphana på Christians rekommendationer som ansvarig för den fysiologiska uppbyggnaden och som biträdande tränare.

På spelarsidan anställdes Peter Petrovic och Fredrik Lundgren från Ängelholm, Liridon Silka från Jönköping Södra, Melvin Fritzell från Kvarnby, Tyler Lissette från Nya Zealand och som målvakt Pilip Vaitzakovic från Frej. På sommaren tillkom Gentrit Citaku från Norrköping, Paulo Alves från Brasilien och Masanobu Egawa från Japan. Dessa tillsammans med ett knippe duktiga fotbollsspelare från året innan gav en säsong som vi kan blicka tillbaka mot med stor stolthet.

För stolta är precis vad vi ska vara. Säsongen slutade med det bästa resultatet i IFK Värnamos sjuåriga historia i Superettan med en sjätteplacering som följd. Vi slog rekord i placering, antal gjorda mål, vunna matcher, ja i princip alla rekord som kunde slås lyckades vi med, fantastiskt.

Samtidigt går det självfallet inte att blicka tillbaka över säsongen utan att se ett dunkelt skimmer. Christian Järdler och Östers agerande bakom vår rygg under seriespel vittnar sitt klara språk om de utmaningarna fotbollen står inför. I mina ögon handlar det om brist på moral och etik. Det är viktigt att vi inte faller ner i detta spår utan håller kompassen rätt och fortsätter arbeta i en riktning som för fotbollen framåt.

Bild från årets stora fotbollsfest på Finnvedsvallen då Öster besegrades med 2-1

TREVLIGARE ÄR DET ATT BERÄTTA om Jonas Therns återkomst i föreningen. Efter de smått otroliga framgångarna med åldersgrupperna födda 89-92 så har vi på några år inte nått upp till riktigt samma standard och det är enbart Dzenis Kozica som lyckats ta sig högre upp i seriesystemet. Med Jonas Thern tillbaka i organisationen har vi en stark tro att framåt återta namnet som talangfabriken.

Hans idéer om hur fotboll skall spelas kommer nu att ligga till grund för hela föreningen ända upp till representationslaget. Jonas kommer även att ha en roll i seniorlaget där han framförallt kommer arbeta med utvecklingen av de unga spelare som tar sig upp.

Jonas Thern tillbaka på Ljussevekas fotbollsplaner

 

DAMERNA FORTSÄTTER ATT PRESTERA gott i Sveriges tredje högsta serie, division 1. Trots att ambitionerna var satta någon tabellplacering högre än vad det landade så ska laget känna sig stolta. För även fast tränare Patrick Schellhas motvilligt skyller på det så vet jag att laget haft en stor utmaning i att fylla luckorna efter Elin Fransson och Fanny Götesson som tog klivet till att spela Collegefotboll i USA.

Men det finns många duktiga tjejer som står och knackar på dörren något som nationellt även uppmärksammats. Tilde Johansson född 2002 har tagit en plats i landslaget och i samma åldersklass återfinns Kajsa Pruner som reserv. Nog finns det stora möjligheter för dem och många andra att ta en än större plats i kommande års trupp.

Fanny Holmberg med bollen som blev utnämnd till årets spelare på årsfesten i november

EN SPÄNNANDE SÄSONG är att vänta. Både på och utanför fotbollsplanen. För visst breddar vi oss även vid sidan av fotbollen där bland annat samarbetet med Vandalorum är värd att uppmärksamma. Aktiviteterna som arrangerats under året har varit mycket uppskattade och vi ser fram emot nya roliga aktiviteter kommande år för så väl våra medlemmar som Vandalorums.

Vi ser fram emot 2018, att ungdomsverksamheten ska fortsätta blomstra med hjälp av ett enormt engagemang från alla ideellt arbetande ledare, att damerna ska fortsätta ta steg i sin utveckling i division 1 och att herrarna tar steg framåt i Superettan.

Glada miner på årets Fotbollsskola

Detta år har givit en fin språngbräda inför 2018 och vi har för avsikt att fortsätta vår positiva utveckling kommande säsong. Jag vill också framföra föreningens stora tack till alla sponsorer, för att vi gemensamt har tagit ett steg till i vår utveckling och att vi nu tillsammans höjer ribban inför 2018.

Gott nytt år och på återseende!
Kaj Larsson
Ordförande IFK Värnamo

 

 

 

 

       
IFK VÄRNAMO