Oförglömlig resa för IFK Värnamos tjejer

I tisdags åkte 149 tjejer och ledare iväg till Växjö för att se matchen mellan Sverige och Skottland.
Vi åkte i 3 stora bussar varav den ena, den som hade täten, den nya IFK-bussen. Jag ryser fortfarande när jag tänker hur häftigt det var att se 3 stora bussar stannar utanför entrén och det kliver ut tjej efter tjej efter tjej i IFK kläder, GIRLPOWER kan jag lova.
Väl framme så blev det lite mat för alla och sedan ”Nicos Quiz”, meningen var att vi skulle få ett föredrag hållet för oss men på grund av en massa anledningar fick jag återbud från alla under förmiddagen, det fick bli improvisation. Jag fixade en frågetävling som tjejerna och ledarna fick lösa i grupp med 10 exklusiva IFK-bollar i prispotten, även ledarna fick vara med men dom fick inte tävla.
Bäst av alla i tävlingen var Märta och Stina (med lite hjälp av pappa gissar jag) från F10 med 7 rätt av 10.

Efter matchen kom det som många utav tjejerna sent skall glömma, först fick dom träffa förbundskapten Pia Sundhage och därefter samtliga spelare förutom Caroline Seger. Det blev autografer, kramar och selfies i mängder, många skratt och stora ögon när idolerna stod där framför dom. Och landslagstjejerna tog sig tid, både till autografer och bilder men även till att svara på en massa frågor som tjejerna ställde, fantastiskt bra gjort av Damlandslaget.
Att tre tjejer fick med sig ett par av landslagstjejernas skor hem är kronan på verket. Tilda J fick Stina Blackstenius skor, Almasa P fick Nilla Fishers skor och någon fick Jessica Samuelsson skor men jag såg inte vem, det var en aning trångt där jag stod.

Lite kuriosa:
En av dom yngsta tjejerna står bredvid mig, hon tittar storögt på Lotta Schelin som närmar sig oss. Lotta som under matchen har fått en smäll på foten och har den bandagerad med ispåsar men skon sitter på så allt ligger utanpå.
Den lilla tjejen drar lite i mig och ställer frågor
Du Nico
Ja lilla vän
Vem är det?
Det är Lotta, du vet hon som spelade på topp hela matchen
Naä jag minns inte (hon skakar på huvudet), är hon bra?
Hon är jättebra och hon är lagets kapten
Det blir tyst en stund
Du Nico
Ja min lilla vän
Varför har hon ont i skon då?
Va? (Jag hade inte innan sett bandaget och att den satt ovanför skon)
Hon har ju ont i skon, titta på hennes sko då! (hon pekar på bandaget om Lottas sko)
Jahaaaa! Såg du att hon fick en smäll i slutet av matchen?
Nej
Ehmmm men det fick hon, men vet du, jag tycker att du skall ställa frågan till Lotta direkt, hon kommer ju strax till dig (jag har fullt upp med att inte falla ihop av skratt över denna underbara fråga)
Lotta kommer till oss och frågan ställs!
Du, varför har du ont i skon?
Nu var det Lottas tur att tappa hakan och brista ut i skratt
Det är inte skon jag har ont i utan foten, skon sitter kvar för att foten skall hålla sig stabil, förstår du?
Nej men kan jag få din autograf?
Lotta skriver sin autograf med ett stort leende på läpparna

Lotta Schelin

Ni måste förstå hur fantastiskt roligt det är med alla dessa tjejer, dom är så ärliga i sina frågor.
Jag hade planerat att vi skulle lämna Myresjöhus Arena 20:30, klockan blev en bra bit efter 21:00 innan vi kom därifrån.
Jag vill rikta ett extra stort tack till Pia Sundhage och Damlandslaget för att tog sig tid för våra tjejer som nu har fått nya idoler och dessutom fått träffa dom alla.

Vid pennan och bakom mobilkameran
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO