Odiskutabel förlust för Herrarna


Man måste vara ödmjuk nog i nederlaget och erkänna att vi inte hade en chans mot Falkenberg, de var helt enkelt ett nummer för stora i söndags. För att kunna rubba ett så pass bra lag som serietvåan Falkenberg måste man spela på topp, ja till och med lite över sin förmåga, till de höjderna nådde vi inte igår och därför vann också Falkenberg helt rättvist.

Första halvlek var endast 6 minuter gammal när 1-0 kom, på en hörna fick vi inte undan bollen och Chisom Egbuchunam kunde ostört stå och dundra in bollen.
Endast 4 minuter senare kunde det blivit mål igen men Jocke kunde med en utomordentligt svettig räddning avvärja skottet till en resultatlös hörna.

Men 2-0 skulle komma 8 minuter senare, en genomskärare som efter en miss i en glidbrytning nådde snabbe Christoffer Carlsson, ensam med Jocke i mål dundrade han in bollen mellan benen på vår målvakt.
Skulle Falkenberg klä av oss? Redan 2-0 efter 18 minuter! Men nej, vi kämpade och slet och försökte komma in i matchen igen medan hemmalaget slog sig till ro och bevakade sin ledning.
Vårt första avslut kom först i minut 43, Gama kom loss på vänsterkanten och fick på en bra ärta men ur en dålig vinkel.

Vi kom ut till andra halvlek och satte full fart framåt, men en dag som denna och när Falkenberg har full kontroll på matchen är det svårt. Vi fick inget gratis och hemmalaget stängde alla våra löpvägar.
Det var först de sista 10-15 minuterna som vi lyckades luckra upp deras försvar och få lite avslut på mål. Men innan dess så hade Falkenberg punkterat matchen med sitt 3-0 mål i minut 65, målskytt återigen Chisom.
Jag gratulerar Falkenberg till den Allsvenska platsen, för nu skall det mycket till för att ni skall missa detta läge, eller?.

För oss gäller det att bita ihop och komma igen, närmast på menyn står ännu ett topplag, nämligen serieledarna och redan klara för Allsvenskan Helsingborgs IF. Även det en omöjlig uppgift på pappret men vi ger aldrig upp, dessutom passar HIF oss bättre än FFF, fråga mig inte varför men så är det enligt statistiken!
På presskonferensen efter matchen erkände Roar ödmjukt att Falkenberg vann rättvist, han sa att vi inte kom upp till den nivån som krävs för att rubba ett för dagen hundraprocentigt hemmalag.
Falkenbergs tränare var glad att de efter två raka förluster kunde ta sig samman och vinna denna viktiga match, han var också mycket nöjd med spelet killarna presterat, nu har laget ett utomordentligt bra läge att ta den andra direktplatsen till Allsvenskan.

Fakta:
Falkenbergs FF – IFK Värnamo 3-0 (2-0)
1-0 efter 5,14 Chisom Egbuchunam
2-0 efter 17,14 Christoffer Carlsson
3-0 efter 65,04 Chisom Egbuchunam

Avslut totalt: 10-6 (4-1)
Avslut på mål: 6-3 (3-1)
Frisparkar: 13-10 (5-7)
Hörnor: 5-6 (2-1)
Varningar: Fabio Gama & Jon Birkfeldt IFK
Publik: 2401 varav 57 från Värnamo

Startelvan:
Jocke W (mv), Johan A (74), Claudio P, Jon B, Freddy W
Abdu, Alexander J, Viktor E, Rasmus W-P (66), Gama & PC (55)
Ersättare:
Tobbe A (mv), Tyler L, Alexander H (74), Benjamin L, Paolo (55), Predrag R, Sami D (66)

Nästa match för oss är som sagt var kommande söndag på Vallen mot Helsingborgs IF, matchstart 15,00
Du kommer och tittar hoppas jag?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO