Oavgjort med mersmak i derbyt

Det blev precis den matchen man kunde förvänta sig, en tuff och spännande match med högt tempo, så länge killarna orkade i värmen, mellan två lag som verkligen ville vinna. I det stora hela anser jag att resultatet 0-0 var rättvist, lagen hade varsin halvlek där IFK var det klart vassaste laget i första medan andra halvlek gick till Öster.

Det blev en rivig start för våra killar och redan innan en minut gått kom första jättechansen, Anton M kom fri i straffområdet till höger om målvakten, dock hamnade skottet i burgaveln. Kanske blev Anton lite häpen av att bli så fri? Kanske var det för tidigt i matchen och skorna inte rätt inställda?

Även andra chansen i matchen hamnade framför fötterna på Anton, denna gång var dock passningen en centimeter för lång och hamnade i händerna på Östers målvakt. Visst försökte öster såra oss med sina genomskärare men vi var hela tiden på tårna och få bollar gick igenom, vi var också sylvassa i omställningarna. Även Max O hade ett gyllene läge att näta, tyvärr fick han inte riktigt bra träff med skallen på det perfekta inlägget från Anton.


Även andra halvlek började med att vi tog för oss och skapade några chanser utan att riktigt få till det där lila extra på slutet. Öster fick grepp på oss runt minut 60, under 8-10 minuter skapade Öster tre hörnor på rad och hade några duktigt hårda skott men samtliga gick högt över mål. Under dessa minuter var vi lite i brygga men vi reste oss och kom tillbaka in i matchen.

En tråkig incident skedde i slutet på matchen när Tyler och Fredrik ”Lunkan” Lundgren nickade ihop, Tyler kunde efter en stund resa sig och spela klart matchen medan Fredrik fick bäras ut på bår. Jag hoppas att det inte var en allvarlig skada på Fredrik och att han snart är tillbaka på plan där han hör hemma.

Efter matchen var Roar kortfattad i sina kommentarer medan Christian Järdler hade desto mer o säga.
Roar var nöjd med killarna och spelet i det stora hela och menade att laget skapat tillräckligt många bra lägen, speciellt i första halvlek, att man kunde vunnit matchen men att oavgjort kanske ändå var ett rättvist resultat.

Järdler o sin sida var mindre nöjd med sina adepter och menade att man borde kunnat spela bättre mot ett duktigt IFK som sjönk lågt i sitt försvar, samt att Öster blev berövade en solklar straff i mitten av andra halvlek.

Järdler var mäkta irriterad över den uteblivna straffen och menade att Österspelaren lätt hunnit upp den bollen om inte Tyler hindrat honom, jag håller inte med. Jag är säker på att bollen hamnat i famnen på Tobbe i mål eller så hade Tobbe sett till att täcka ut den. Jag pekar också på att även vi skulle kunnat få en straff några minuter senare då Alexander Jönsson brutalt drogs ner i Östers straffområde vid en frispark, även det utan åtgärd från domaren. Men nu är det historia och livet går vidare, det var en bra, spännande och jämn match och vi nöjer oss med det.

Fakta:
Östers IF – IFK Värnamo 0-0
Avslut totalt: 10-7 (3-5)
Avslut på mål: 2-3 (2-2)
Frisparkar: 10-10 (3-3)
Hörnor: 6-11 (4-3)
Varningar: 1-0 , Stefan Karlsson Öster gult
Publik: 2674

Startelvan:
Tobbe A (MV), Jon B, Tyler L, Johan A, Freddy W
Anton M (82), Predrag R, Danne A, Alexander AJ, Max O (70) & PC

Ersättare:
Filip E (MV), York Rafael (70), Adnan K, Victor K (82), Aldrin B & Adebayo A

Nästa match spelas kommande söndag på Finnvedsvallen då vi gästats av anrika Halmstad BK, matchstart 15:00

Nedan kan ni se och höra vad Tyler tyckte efter matchen

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO