Oavgjort i Södertälje

oavgjortsyrianska
Förutsättningarna var glasklara för våra herrar inför gårdagens match på Södertälje Arena. 3 poäng och Superettankontraktet skulle vara så när som säkrat. Förlust, och Syrianska på kvalplats skulle flåsa oss skrämmande nära i nacken. Resultat? En blytung poäng som innebär ett stort kliv mot ett Superettankontrakt.

Uppgiften var på förhand inte lätt. Syrianska hade siktet klart inställt på 3 poäng för att närma sig säker mark och hade förgående helg visade upp en god form då man tog 1 poäng borta mot AFC där man stått för en finfin insats.

Man skulle även fortsätta visa upp en god form i inledningen av denna match och precis som i flertalet matcher under hösten så skulle våra herrar få visa upp en fantastisk lagmoral och hitta tillbaka från underläge.

Efter en inledning där såväl Syrianska som IFK haft sina chanser så skulle Mattias Mete ge Syrianska ledningen i den 25 minuten då han tryckte in bollen i den närmsta burgaveln.

David Engström var den som därefter var närmast att kvittera i den första halvleken då han på hörna från Johan Svahn nickade stenhårt i stolpen. Men 1-0 höll sig halvleken ut och det var nog många IFK-sympatisörer som höll andan.

Den andra halvleken skulle länge stå och väga och Syrianska närmade sig allt mer 3 poäng. Men IFK vägrade tappa modet och i den 75:e minuten skulle det också ge effekt. David Engström hittar ut med en boll till Johan Svahn som ca 40 meter från straffområdet måttar för inlägg. David har då hunnit ta löpningen in i straffområdet och duckar för det hårt svepande inlägget från Svahns högerfot.

Resultatet? En grundlura Dejan Garaca i Syrianska målet som får se bollen svepa in i målets bortre hörn.

Varken våra herrar eller Syrianska verkade särskilt nöjda med lika-läget och de 933 åskådarna fick se 15 avslutande minuter med 2 lag som satsade för segermålet.

Först ut var Syrianska då Charbel Ceylan fick ett kanonläge att nicka in 2-1 efter ett fint slaget inlägg från vänsterflanken men Jonathan i Värnamomålet var med på noterna och kunde reflexrädda.

Därefter var det Chennoufi och IFKs tur. Efter snyggt kombinationsspel av IFK så försökte Adam strax utanför straffområdet smeka in bollen i de närmsta hörnet men Syrianska-keepern sträckte ut och styrde bollen i utsidan av stolpen till IFK-hörna.

På den efterföljande hörnan så skulle även David få ett drömläge att trycka in segermålet för IFK då han från nära håll skjuter på volley. Men återigen stod Dejan Garaca i vägen och räddade 1 poäng till Syrianska.

Därefter följde mer eller mindre händelselösa tilläggsminuter innan domaren blåste av matchen och lagen fick kliva av planen med 1 poäng vardera inkasserade.

Samtidigt spelade Ljungskile hemma mot Degerfors och fick se sig besegrade med 4-2 vilket innebär att våra herrar fick ett än bättre läge inför de 2 avslutande omgångarna. Så väl Syrianska som Ljungskile behöver i princip full pott för att ha en chans att nå vårt 10:e placerade IFK.

Tufft läge, men än är inte det inte avgjort. Dramatiken fortsätter nästa helg och återigen är det en bussresa till Södertälje som väntar då våra herrar tar sig an Assyriska på bortaplan.

       
IFK VÄRNAMO