Ny förlust för Herrarna

Tyvärr blev det en ny förlust för Herrarna igår, topplaget Falkenberg kunde med en himla massa tur åka hem till västkusten med tre poäng i bagaget efter segern med 4-1 på Vallen.

För sett till hur matchen var skulle man aldrig, om man inte kände till tabellen, kunnat gissa att det är vi som låg i botten av serien, vi var klart bäst hela första halvlek och även en bit in på andra.
Detta trots att vi hamnade i underläge i minut åtta. Men killarna ville annat och det visade dom verkligen igår. I minut 33 kom kvitteringen genom Danne Ask som promenerade in i gästernas straffområde och dundrade in 1-1 med högerfoten. Kort därefter har samme Danne en nick i stolpens insida, returen går mellan målvakt och mållinjen men Max hinner inte riktigt fram, det fattades 0,5 cm på Max högersko, så små är marginalerna.

Så nära redan i tredje minuten

För i minut 44 tar gästerna återigen ledningen, på en frispark mitt på vår planhalva hoppar PC upp och nickar undan bollen, den träffar en Falkenbergare i ryggen, han är nämligen på väg därifrån, och trillar ner vid hans fötter, han vänder sig bara om och bredsidar in bollen till vänster om en chanslös Tobbe. Där har vi marginaler och millimetrar igen, bollen kunde ha tagit vilken väg som helst eller helt enkelt inte bara lagt sig stilla vid hans fötter, som den gjorde på Dannes nick i stolpen, men icke, den la sig som en straffspark för honom. Jag orkar knappt o tänka på hur marginalerna är emot oss match efter match.


Andra halvlek började också med att vi dominerar och har koll på händelserna men i minut 50 går vi verkligen bort oss, där handlar det inte om flyt, där var det vi som inte gjorde jobbet och Falkenberg som avslutade mycket bra.
Att gästerna efter det la sig skyttegraven och körde på kontringar för att bevaka sin ledning är inget att säga om, det hade vi också gjort om det varit tvärtom. Igår var vi tillbaka på banan, vi gjorde en bra match i 70 minuter, vi kämpade och slet och gav aldrig upp. Att det blev lite av desperado-fotboll de sista 20 är inget att säga om, killarna försökte med alla medel att komma närmare, istället åkte vi på en kontring i minut 87 då planens bäste spelare, Chisom Egbuchunam, kom fri med Tobbe och gjorde processen kort.


Någonstans där ute i fotbollsvärlden finns det en rättvisa, den kommer till oss också en dag, för en stor eloge till killarna på plan som aldrig gav upp! Det gör inte jag heller och det borde inte du heller göra. Det är vid svåra tider man bygger broar, eller som en klok man en gång sa, ”Livet handlar inte alltid om att rida ut stormen utan även om att ibland dansa i regnet”

På presskonferensen efter matchen erkände Falkenbergs tränare att dom hade tur som vann och att IFK idag var bättre än dem, både första och andra målet var flytmål, men samtidigt sa han att han har spelare i klisterform som direkt avgör matcher som denna och självklart är han mycket glad över segern.
Roar sa att han inte fattar hur mycket oflyt ett lag kan ha, för om det stått 3-1 till IFK i paus skulle ingen protesterat. Han var nöjd med killarnas insatts och viljan de visade upp men så klart inte alls nöjd med förlusten. Roar var också mindre glad över målen laget släppt in de tre sista matcherna, dom skall man inte förklara bort på tur o otur.

Fakta:
IFK Värnamo – Falkenbergs FF 1-4 (1-2)
0-1 efter 7,39, Erik Pärsson
1-1 efter 32,52, Daniel Ask
1-2 efter 43,35, Per Karlsson
1-3 efter 49,38, Robin Östlind, assist Mahmut Özen
1-4 efter 86,34, Chisom Egbuchnam, assist Christoffer Carlsson
Avslut totalt: 13-9 (6-2)
Avslut på mål: 6-5 (2-2)
Frisparkar: 11-5 (6-3)
Hörnor: 10-4 (4-3)
Varningar: 2-0 Danne Ask och Max Olsson IFK
Publik: 1286

Startelvan:
Tobbe A (mv), Anton M, Jon B, Tyler L, Freddy W
Predrag R 72), Alexander J, Danne A (78), Alexander H, Abdu (27) & PC
Ersättare:
Filip E (mv), Victor K (72), Darwin J (78), Max O (22), Adnan K, Johan A & York R

Nu tar vi med oss allt det goda från denna match och blickar fram emot lördag och Degerfors på bortaplan, konstig matchtid då matchen spelas kl. 18,00 på lördagskvällen, det blev en sen hemkomst det förhoppningsvis fylld med sång och glädje i bussen.

Se och hör vad Max hade o säga efter matchen längre ner på sidan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO