Ny förlust för damlaget

1_NIC9066

En “klackspark” ifrån att ta ledningen efter 9 minuter

Mot gästande IFK Norrköping DFK kom tredje förlusten för våra tjejer, matchen slutade 1-2 sedan vi haft ledningen efter första halvlek med 1-0. Vi börjar allt mer växa in i kostymen, att spela division 1 är som natt och dag mot att spela i division 2 som vi gjorde förra året. Då kunde vi ha en halvbra dag på jobbet och ändå vinna, det går inte idag, om inte alla ger allt hela matchen som blir man omedelbart straffad. Chanserna man skapar är också färre mot bättre motståndare, därför gäller det verkligen att ta vara på dom som dyker upp.

1_NIC9099

Första 20 var spelmässigt helt Norrköpings, men chanserna var jämt fördelade. När klockan visade 25 minuter kom en kontring, Annie P får en perfekt boll, kommer ner till kortlinjen, tittar upp och serverar Fanny H bollen på foten. Fanny gör inget misstag utan bredsidar in bollen i tom bur. Sett till spelet var det ologiskt i mångas ögon, det kanske det också var, men sett till chanserna var det kanske inte alls ologiskt.

1-0 är ett faktum, både boll och Fanny H hamnade i mål

1-0 är ett faktum, både boll och Fanny H hamnade i mål

Efter ledningsmålet kom vi in bättre i matchen, nu var det inte Norrköping som dikterade villkoren på plan, det var vi. Vi fick en kick och massor av energi och vi började jobba som ett lag. Chanserna fortsatte också att komma, för båda lagen, men två mycket bra målvakter, Jennie Hellström – IFK och Amanda Nordgren – Norrköping, såg till att det inte blev fler mål.

Jennie Helström mycket bra mellan stolparna idag

Jennie Helström var mycket bra mellan stolparna idag

Det var nog många med mig som trodde att andra halvlek skulle fortsätta som den första slutade, med IFK i förarsätet, men ack vad fel vi hade. Det var Norrköping som genast tog tag i taktpinnen medan vi hade glömt viljan och geisten i omklädningsrummet. Inte helt oväntat, eller för den delen oförtjänt, kom också kvitteringen för gästerna. I minut 57 matar dom in ett inlägg som nickas i stolpen, en minut senare matar dom in ett inlägg igen fast från vänster, vår backlinje försöker få undan bollen men inte bättre an att den styrs in i eget mål.

Norrköping var huvudet längre än oss i andra halvlek

Norrköping var huvudet “högre” än oss i andra halvlek

Målet borde ha väckt oss men icke, istället var det gästerna som fick energi och vi verkade sjunka i vårt självförtroende.  Vi tilläts sticka upp men inte så att vi skapade några heta chanser. En debutant byttes in för att försöka förändra matchbilden, in på Finnvedsvallens absolut felfria gräsmatta kom Felicia Schellhas, några minuter senare byttes även Linda P in.
I minut 76 kom ledningsmålet för gästerna, ett perfekt inlägg från vänster möttes med ett lika perfekt volleyskott av Linda Karlsson som dundrade bollen i mål, otroligt snygg mål och välförtjänt sådant.
Men bytena gjorde ändå att vi fick lite mer tyngd i våra anfall medans gästerna backade hem för att försvara sin ledning. Vi skapade också ett par riktigt fina lägen, men tidigare nämnda målvakt hos gästerna såg till att hålla sin bur fredad.

1_NIC9163

Med ett par minuter kvar av matchen var det nära att Linda kom igenom, men en orädd målvakt hos gästerna såg till att det inte blev så

Det var en tung förlust idag, vi skall ta med oss första halvleks sista 20 minuter, resten lägger vi bakom oss. Tjejer som förtjänar extra beröm idag är Jenny H i mål, Emma A och Annie P.
Som matchen lirare utsåg juryn idag Annie Petersson – IFK och Hanna Ählman, välförtjänt, grattis till er båda.
Fakta:
IFK – IFK Norrköping DFK 1-2 (1-0)
1-0 minut 26 Fanny H, assist Annie P
1-1 minut 58 självmål
1-2 minut 76 Linda Karlsson
Varningar: Moa Cato Norrköping (50) gult
Publik: 142
Felfri domartrio: Milan Djordjevic, Johan Nilsson och Stefan Andrade

Nästa match för tjejerna är borta mot IFK Örby kommande söndag och nästa hemmamatch är söndagen den 22/5 mot BK Tinnis på Finnvedsvallen klockan 15.00.

O så några kloka ord: “When You Are Happy, You Enjoy The Music. But When When You’re Sad, You Understand The Lyrics” 

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

 

 

       
IFK VÄRNAMO