Ny förlust för damerna

Mot IFK Örby kom den fjärde förlusten för damerna. I en märklig match skrevs till slut förlustsiffrorna till 0-5.
Varför märklig undrar du säkert nu, jo för att spelmässigt var vi inte ett dugg sämre än Örby, men jösses vilka mål de gjorde på oss! Jag har aldrig tidigare sett något damlag sätta 5 kliniska avslut som målen igår.

Duell i luften, men bollen nickades utanför

Duell i luften, men bollen nickades utanför

0-1 kom redan efter 4 minuter, en direktskarv mellan våra backar gav Örbys Josefin Samuelsson fritt fram, ensam med Jennie i mål satte hon ett kliniskt avslut intill stolproten.
Då vaknade vi, vi började hitta löpvägar och passningsalternativ och vi styrde spelet på plan, men hela tiden var Örby giftiga i sina omställningar. Trots ett spelövertag vaskade vi aldrig fram några riktigt heta lägen. Örbys försvar var tätt, lägena vi fick var på hörnor och frisparkar eller så tvingade de oss att ta avslut från långt håll.

Ännu en farlig läge, men tyvärr utanför denna gången också

Ännu en farlig läge, men tyvärr utanför denna gången också

Klockan hade nu tickat fram till minut 43, när som ovan nämnda Josefin, fast Johansson till efternamn, fick en krossboll ute på vänsterkanten, tog ner bollen och började dribbla inåt, våra backar gjorde helt rätt genom att täcka henne från att slå en instickare eller skära in i vårt straffområde. Två meter från straffområdet och i full fart drar hon till och får en kanonträff på bollen, Jennie räddar skottet men det är så hårt att hon tappar bollen, tyvärr inte bättre än att den precis hinner över linjen innan hon får tag på den igen och 0-2 är ett faktum. Det var tungt att gå till halvtid för tjejerna.

Emilia Schelllhas, en klippa på mittfältet

Emilia Schelllhas, en klippa på mittfältet

Vi gick ut i andra och lyfte spelet, vi pressade högre upp och tvingade stundtals Örby att rensa ut bollarna. Men utan att för den delen skapa riktigt heta lägen. Mitt i vår press kom ännu en gång en snabb omställning. Josefin Johansson får bollen och en hård duell med vår innerback lyckas hon med konststycket att chippa bollen över en utrusande Jennie i mål, ett fantastiskt snygg mål och en stor prestation. Där gick nog också luften ur tjejerna, bara tre minuter senare kom ännu ett vackert mål på ännu en snabb omställning. Denna gång hamnade Frida Rångemyr i skottläge ett par meter utanför, hennes högerdojja blixtrade till och bollen for som en projektil in i krysset bakom en ännu en gång chanslös Jennie i mål.

1_NIC9381

Julia Weidenmark (till vänster) gör årsdebut i IFK-dressen

I minut 80 ännu ett skolexempel på mål, snabb omställning,  ner till kortlinjen, snett inåt, och på en klockren volley från straffpunkten gjorde Frida sitt andra mål och matchen sista.

Bollen har varit över mållinjen innan Jennie han ta den vilket Frida Rångemyr uppmärksammar domaren på

Bollen har varit över mållinjen innan Jennie han ta den vilket Frida Rångemyr uppmärksammar domaren på

IFK Örby är ett mycket duktigt lag, sett till helheten kanske det bästa vi mött i år. Vi stod upp bra mellan straffområdena men tyvärr inte bakom dem. Jennie i mål gjorde några riktigt svettiga räddningar och kan inte skyllas för något av målen. Linnéa Höögs var på spelhumör liksom Emma Albertsson, Annie Petersson och Ronja Fröberg. Ronja blev dessutom utsedd till matchens lirare med all rätt efter matchen.

Ronja utsedd av juryn till bästa spelare i IFK för dagen

Ronja utsedd av juryn till bästa spelare i IFK för dagen

Jag tycker vi blir bättre och bättre för varje match vi spelar, vi skall bara lära oss lite mer om att vi blir straffade omedelbart om vi tappar boll vid fel läge och får en omställning på oss. Det är som natt och dag mellan divisionerna i damfotboll.
Fakta:
IFK Örby – IFK Värnamo 5-0 (2-0)
1-0 minut 4, Josefin Samuelsson
2-0 minut 43, Josefin Johansson
3-0 minut 66, Josefin Johansson
4-0 minut 69, Frida Rångemyr
5-0 minut 80, Frida Rångemyr
Publik: ca 120 varav 9 från Värnamo
Utmärkt domarteam: Elsa Nylander assisterad av Aras Abdy och Anthon Eriksson

Nästa match för damerna är kommande söndag mot BK Tinnis från Linköping, matchstart 15.00, varmt välkomna då.

O så några ord på vägen: “Somliga tycker om att förstå det de tror på. Andra föredrar att tro på det de förstår”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO