Ny förlust för Damerna

Det blev nederlag även i bortamatchen mot Sjömarkens IF för våra damer, efter att ha legat under med 1-0 i halvtid skrevs slutresultatet till 2-1.

Det var en ny trevlig bekantskap detta Sjömarkens IF, bra spel, schyst spel och en supertrevlig arena.
Men återigen åker vi på ett riktigt billigt skitmål i minut 14 och nästan all energi rinner av oss som vatten. Trots det faller vi inte ihop som tidigare utan vi försöker kämpa oss in i matchen, men det är svårt, hemmalaget har oss kopplat ett riktigt strypgrepp på oss och låter oss inte ens komma till avslut i första halvlek, dessutom har de en ribbträff och ett friläge där Jennie nog gjorde årets räddning.


Till andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag, vi hade tagit oss ur strypgreppet och nu var det vi som försökte koppla dem. Vi lyckades och spela fram oss till ett par läge där vi kunde avsluta, men så hände det som inte fick hända, ännu ett gratismål till Sjömarken, det är helt enkelt lite för lätt att måla på oss. Men en eloge till tjejerna, en stor sådan, för nu blev det full fart framåt, ett par byten gjorde sitt och en ny strategi sitt. De sista 30 var våra och på de sista 15 var hemmalaget bara över på vår planhalva 4 gånger varav en var absolut livsfarlig. Vi däremot kämpade och slet utan att hitta dom rätta luckorna, vi tog avslut men från fel position eller från fel vinkel. Till slut fick vi ändå lite plåster på såren när Emilia spelade Mona fri i minut 91 och Mona enkelt placerade bollen i mål, tyvärr blåste domaren av matchen direkt efter avspark.

Oerhört besviken tränare

Tränare PS var av förklarliga skäl oerhört besviken efter matchen, han sa:
– Hela veckan har vi snackat om att vi måste spela som ett lag och inte var och en för sig, och vad gör vi? jo precis det vi inte skulle göra. Det är först i slutet på matchen vi visar vad vi kan och då är vi så stressade att försöka reducera att vi missar enkla passningar och enkla lägen. Jag är fruktansvärt besviken idag, men det är bara att bryta ihop och komma igen, det är ju match på fredag redan och då skall vi visa vad vi kan.

Det skall i sanningens namn sägas att vi inte riktigt behärskade värmen heller, 36 grader i solen (29 i skuggan), då är det inte lätt att vara fokuserad hela tiden, Sjömarken fixade det mycket bättre än vi.
Mina blommor går idag till Linnéa Höögs, hon gjorde det mesta rätt i båda halvlekarna.


Fakta:
Sjömarkens IF – IFK Värnamo 2-1 (1-0)
1-0 i minut 15, Ellen Larsson
2-0 i minut 58, Angelika Johansson
2-1 i minut 91, Mona Chahrour, assist Emilia Schellhas
Avslut:16-9 (8-1)
Avslut på mål: 8-7 (3-0)
Frisparkar: 2-2 (1-1)
Hörnor: 4-2 (1-3)
Varningar: 1-0, Amalia Arvidsson Sjömarkens IF
Publik: 35

Startelvan:
Jennie H (mv), Felicia S (65), Amela B (59), Olivia L, Linnéa H
Fanny H, Emilia S, Olivia M (65), Sefika M, Mona C & Tilde J

Ersättare:
Alma I (59), Ebba N (65) & Amanda H (65)

Nästa match är hemma på Finnvedsvallen kommande fredag då vi tar emot topplaget Mariebo IK, det blir ett härligt derby med bra fotboll, det lovar jag. Matchstart 19,00, du kommer väll o tittar eller hur?

O så några kloka ord på vägen: ”Det är lätt att säga kloka ord, men svårare att leva upp till dom”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO