Noll poäng mot Norrby


För det är precis vad vi fick med oss från bortamatchen mot Norrby IF på Borås Arena, två straffar som inte var straffar, frisparkar var varannan minut och tillsägningar till höger o vänster under hela matchen.
Jag vet, vi hade turen borta mot Varberg med domsluten och att det jämnar ut sig i långa loppet.

Det är inte förlusten i sig jag opponerar mig emot, det är alla avbrott under matchen, det drabbade båda lagen och spelet blev därefter, en ”grismatch” där lagen inte fick spela om det utan avblåsningar som tog rytmen ur matchen.
Jag påstår heller inte att matchen var vår eller att vi skulle ha vunnit den, 2-2 hade nog speglat matchen bäst sett till rena målchanser.

Norrby är ett duktigt och väldigt fysiskt lag, det visste vi, de startade matchen i ett virvlande tempo och vi hade fullt upp med att vänja oss vid det snabba konstgräset och det fysiska spelet, de hade också ett par hypervassa lägen att ta ledningen på med bland annat en ribbträff efter en hörna redan i minut 1, men Jocke höll tätt och jobbade sakta in oss i matchen.
Att vi tog ledningen i minut 12 var helt ologiskt, vi hade knappt varit över planhalvan fram till dess, målskytt Jon B efter en målvaktsretur.
Nu blev det ett helt annat spel, nu blev det målchanser nästan på varje anfall de få stunderna lagen tilläts spela och det inte var frispark hit eller dit.
Vi skapade och 3 makalöst bra lägen för att utöka vår ledning men tyvärr blev det inga mer mål i den halvleken.

Norrby startade andra halvlek precis som den första, ett mycket snabbt spel med mycket rörlighet. Efter 1,5 minut får Norrby en högst tveksam straff som lagets stora stjärna Richard Yarsuvat dunkade in.
Norrby fortsatte under 10-12 minuter till att äga matchen och skapa bra lägen, men Jocke stod som en klippa i vägen för allt.
Återigen jobbade vi in oss i matchen, men återigen blev det ett konstigt spel med många målchanser, massor av frisparkar och avbrott, spelet med “Hawaii-fotboll”  passade oss väldigt illa medan Norrby hanterade det bra.

I minut 80 kom avgörandet på ännu en straff, om första straffen var högst tveksam så var denna helt galet sjukt billig. Och att det var den assisterande som tog beslutet, inte huvuddomaren som var närmast situationen, men där stod han som såg situationen från den sämsta vinkeln, den assisterande, viftandes med sin linjeflagga som en kolibri viftar med sina vingar.

Återigen steg Richard fram och satte bollen stensäkert bakom Wulff.
Vi lyfte allt vi hade och gjorde allt vi kunde för att åstadkomma en kvittering, och vi var ytterst nära ett par gånger men hemmalaget redde ut stormen gick segrande ur denna batalj.

På presskonferensen efter matchen var det ingen som sa något, för det blev ingen presskonferens, jag stod där och Roar stod 5 meter bort men ingen annan dök upp så vi fick helt enkelt vandra vidare, märkligt, jag trodde att det var ett måste att hålla en presskonferens enligt regelboken? Men jag hade nog fel.

Jag pratade istället med Roar och Jonas Thern utanför omklädningsrummet, Roar var så arg att det tog honom flera minuter innan han kunde säga något, även Jonas var rosenrasande över straffarna och alla avbrott under matchen.

Men vänta lite nu, sakta i backarna! Alla är arga och besvikna på domarens agerande, så även jag, men vi sansar oss och tänker efter lite först.

Vi skall inte behöva hamna i ett sådant läge där vi letar fel hos andra varför vi inte vann eller inte tog poäng, helt klart är att domaren gjorde några kostsamma misstag men det var inte han som missade 4-5 givna lägen, det var vi. Hade vi gjort mål på två av dem hade vi inte ens behövt nämna domarens insats överhuvudtaget.

Vi skall inte bränna 9 av 10 givna målchanser som vi gjort de sista matcherna och tro att vi kan vinna när våra motståndare sätter 2 av sina 3, vi måste såklart bli mycket bättre på att punktera matcherna tidigt och inte förlita oss på tur eller domslut.

Fakta:
Norrby IF – IFK Värnamo 2-1 (0-1)
0-1 efter 11,17 Jon Birkfeldt
1-1 efter 47,48 Richard Yarsuvat (straff)
2-1 efter 79,10 Richard Yarsuvat (straff)
Avslut totalt: 12-14 (5-9)
Avslut på mål: 4-7 (3-5)
Frisparkar: 22-14 (9-7)
Hörnor: 6-8 (3-4)
Träffar i ramen: 1-0
Varningar Norrby: Nino Osmanagic, Adam Eriksson och Pontus Almqvist
Varningar IFK: Claudio Perez, Jon Birkfeldt (avstängd nästa match) och Lumala Abdu
Publik: 482 varav 39 från Värnamo

Startelvan:
Jocke W (mv), Johan A, Claudio P, Jon B, Freddy W (82)
Abdu, Predrag R, Gama (57), Viktor E, Rasmus W-P (63) & PC
Ersättare:
Tobbe A (mv), Paolo (82), Tyler, Axel W, Alexander H, Sami (63), Alexander Jönsson (57)

Nu lägger vi denna sumpmatch till handlingarna och börjar blicka framåt till kommande måndag och matchen hemma på Vallen mot topplaget AFC Eskilstuna, matchstart 19:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO