Med teknik i fokus

Untitled-2

För andra gången i år har IFK Värnamo arrangerat en 2 dagar lång Teknikskola. Arrangemanget har varit mycket uppskattat bland barnen samt föräldrar och nu laddar föreningen för en tredje till hösten.

– Det var faktiskt 2 av våra ungdomsledare, Adem och Jasmin Bukaric, som kom med idéen. Där syftet var att ge de spelare i bygden som är lite mer intresserade chansen till extraträning. Vi körde för första gången under påsklovet och fick positiv respons så vi beslutade ganska snabbt att arrangera Teknikskolan ytterligare 2 gånger. Dels nu på sommarlovet men sedan även på kommande höstlov, säger Magnus Olsson, utbildningsansvarig.

Totalt har ca 80 barn varit med över de 4 träningsdagarna. Där fokus har varit individuell teknik i spel 1 mot 1 och 2 mot 2. Vidare så har det även varit ett pass varje dag där man har kört koordination, snabbhet och styrka. Sista delen båda dagarna så har ungdomarna även haft en kortare föreläsning där man har bearbetat frågor så som fair-play, individen i fokus, kost och vägen till a-laget.

– Såväl träningarna såsom föreläsningarna har hållits utav ledare från framförallt elitverksamheten i IFK Värnamo, närmare bestämt Jörgen Petersson, Eugueni Kouznetsov, Peter Kuno Johansson, Adem Bukaric, Jasmin Bukaric, Filip Eriksson och så jag då, avslutar Magnus och ler.

Som berättat av Magnus så är sista chansen att vara med under 2016 kommande höstlov. Håll utkik på ifkvarnamo.se eller föreningens Facebook under sensommaren för att anmäla dig till 2 lärorika fotbollsdagar.

IMG_7296

IMG_7290

IMG_7284

IMG_7300

IMG_7305

IMG_7309

IMG_7313

IMG_7314

IMG_7321

IMG_7324

IMG_7326

       
IFK VÄRNAMO