Makalös vändning av damerna

Borta mot Nittorp gjorde damerna idag en makalös vändning, från att ha legat under med 3-0 efter 25 minuter vände tjejerna matchen till 4-4.

Linda Persson, stekhet idag

Linda Persson, stekhet idag

Nittorp startade matchen i ett ursinnigt tempo och jagade livet ur oss i inledningen av matchen, de tog löpning på löpning och de var stenhårda i varenda närkamp. Vi blev lite tagna på sängkanten och hade svårt att värja oss i början.
1-0 kom därför inte helt ologiskt, på en frispark från 30 meter seglade bollen in i bortre krysset, lite väl passivt spel från vår sida där, detta var i minut 10 och målet signerat Josefine Axengren.

1_NIC0396

Här seglar bollen in i krysset och 1-0 till Nittorp är ett faktum

Nittorp fortsatte att jaga på och 6 minuter senare kom även deras andra mål, kanske var detta årets mål på Åsavallen? Moa Glans fick upp speeden på vänsterkanten, får dunderträff, en riktig häxpipa, från 25 meter och bollen far stenhårt och högt mot mål, Jennie som stod några meter ut från mållinjen var chanslös när bollen plötsligt viker ner och in i bortre krysset.
Efter 2 mål, ett skott i ribban och 2 halvbra lägen började Nittorp att känna av att bensinen började ta slut, vi tog för oss mer och skapade också ett par riktigt fina lägen utan att kunna förvalta dem.

Så nära reducering, men inget mål denna gång

Så nära reducering, men inget mål denna gång

3-0 kom därför lite oväntat, precis när vi var på gång in i matchen, i minut 26 fick Louise Josefsson ett läge utanför straffområdet, hennes stenhårda skott tog i stolpen och in. Nu hade säkert dom flesta bara lagt sig ner och önskat att matchen var över, men icke detta fantastiska IFK Värnamo Damlag! Istället plockar tjejerna fram allt man har i tanken och kör på. Nu var det vi som hade energin då hemmalaget hade bränt allt sitt krut de första 20 minuterna. Det suger musten ur vem som helst om man spelar match klockan 13.00 i strålande solsken och 35 grader i solen, det hade Nittorp glömt bort.

Trogna supportrar som följer oss överallt, ovärderligt!

Trogna supportrar som följer oss överallt, ovärderligt!

Reduceringen kom också följdriktigt i minut 29, Linda P löpte ifrån sin ryggsäck och serverade Fanny G bollen på foten, hon gjorde processen kort och bredsidade in bollen i mål. Vi hade ytterligare 2 bra lägen men tyvärr blev det inte fler mål i första halvlek.
Vi kom ut fulla med energi i andra halvlek, vi kände att vi hade massor av krafter kvar medan hemmatjejerna hängde lite med huvudena. Tränare P & H gjorde också sitt för att öka på trycket ännu mer med att göra ett dubbelbyte ganska direkt. Nytt blod och nya krafter in, det gav effekt omedelbart. Emilia S fick ett perfekt passing från Elin F, hennes stenhårda skott lyckades målvakten med nöd och näppe tippa i ribban, tyvärr hade vi ingen långt fram nog för att ta hand om returen.
I minut 55 och på ett långt inkast kom en hård knuff bakifrån, domaren tvekade inte en sekund och pekade på straffpunkten.
Nyss inbytta Elin F utsågs till executor, hennes straff var både hård och välplacerad.

Målvakten reagerade knappt på Elins perfekta och hårda straff

Målvakten reagerade knappt på Elins perfekta och hårda straff

Nu var det bara full fart framåt för tjejerna, några trötthetssymptom syntes inte, vi skulle bara kvittera, det var det enda som gällde. Belöningen kom 5 minuter senare, Elin F slår ett perfekt instick till Linda P som i full fart klipper till bollen, 3-3 var ett faktum, publiken trodde knappast sina ögon, från 3-0 till 3-3, iaf inte de som höll på Nittorp. Våra tillresta supportrar däremot dansade och sjöng (nästan).
Nu hade vi till och med läge att vinna matchen, bara vi höll oss kalla och inte förivrade oss.

Och där sitter kvitteringen

Och där sitter kvitteringen till 3-3

Mitt i vår press kontrar Nittorp som nu återfått en del av sina krafter, dom kommer runt perfekt på sin högerkant och väl inne i straffområdet kom fällningen och den givna straffen.
Moa Glans steg fram och den perfekta straffen gav återigen Nittorp ledningen, detta var i minut 72.

Straff och 4-3 till Nittorp

Straff och 4-3 till Nittorp

Men, har jag inte sagt det innan så säger jag det nu, våra tjejer har en vinnarskalle som är något utöver det vanliga. Vi bryr oss inte om att vi återigen hamnat i underläge utan fortsätter att trampa på. Belöningen lät heller inte vänta på sig, i minut 83 kom Fanny G ner på högerkanten, hennes stenhårda inlägg kunde inte Nittorps målvakt hålla, Linda P var där på en sekund och 4-4 lyste upp på den gamla resultattavlan (manuell sådan).

Jubel och glädje vid 4-4 målet av Linda och Fanny

Jubel och glädje vid 4-4 målet av Linda och Fanny

Ärligt tala så kunde vi ha vunnit också, för efter vår kvittering och med 4 minuter kvar hade vi ett nästan likadant läge, den gången missade vi tyvärr målet.
Det var en mycket bra match från båda lagen med otroligt högt tempo matchen igenom. 4-4 får anses vara rättvist då vi hade varsin halvlek.
Idag rosar jag hela vårt lag med lite extra beröm till Linnéa Aronsson och Olivia Folkesson samt anfallarna Linda Persson och Fanny Götesson.
Nu skall tjejerna få ladda batterierna lite, nästa match spelas först söndagen 19 juni då vi gästas av topplaget och förra årets kvalmotståndare Vadstena. Matchen på Finnvedsvallen startar 15.00, lika bra att ni alla planerar in det i era kalendrar, för ni kommer väl och hejar på dessa otroliga tjejer eller hur?!
Fakta:
Nittorps IK – IFK Värnamo 4-4 (3-1)
1-0 minut 10 Josefine Axengren, frispark direkt i mål
2-0 minut 16 Moa Glans, häxpipa i mål
3-0 minut 26 Louise Josefsson, stolpe in
3-1 minut 29 Fanny Götesson, assist Linda Persson
3-2 minut 55 Elin Fransson, straff
3-3 minut 60 Linda Persson, assist Elin Fransson
4-3 minut 72 Moa Glans, straff
4-4 minut 83 Linda Persson, assist Fanny Götesson
Publik: 166 varav 18 Värnamofans

O så några kloka ord på vägen: “Some people come in your life as blessings, others come in your life as lessons”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

 

 

       
IFK VÄRNAMO