Makalös vändning av Damerna

Att vända ett underläge med 1-3 efter första halvlek till seger med 4-3 efter andra mot ett mycket starkt Onsala BK är inget man bara gör sådär. Men det var det som våra tjejer lyckades med igår på Ljussevekas gröna matta.
För till saken hör att Onsala satte sitt spel direkt medan vi hade svårt att hitta rätt i positionerna, därför kom heller inte helt överraskande 0-1 efter 9 minuter, målskytt Victoria Brackmann.
Tjejerna tog sig samman och 8 minuter senare blinkade den osynliga tavlan, det finns ju ingen sådan på Ljusseveka tyvärr, 1-1. På en snabb omställning hittade Emilia S luckan mellan backarna där Mona C kom löpande, Monas avslut var lika kliniskt som passet från Emilia. Men vi hade som sagt svårt i positionsspelet och i minut 29 tog gästerna åter ledningen, målskytt Victoria Uppman. Minuten innan hade Emilia S ett kanonskott från 25 m i ribban och ut, små marginaler om man får säga så.
I minut 39 utökade Onsala sin ledning på ett friläge, målskytt Linnéa Björn, två minuter innan hade Linnéa Aronsson en nick som strök ribban o la sig på nätet på en perfekt slagen hörna, små marginaler igen. Men spelmässigt var Onsala klart det bästa laget i första halvlek.

Vad som sades i halvtid vet jag inte, men ut kom ett nytt lag som plötsligt satte positionsspelet och när det sitter är vi tunga att möta. I minut 53 kom reduceringen, Emilia S som redan i första halvlek hade skjutit in sig drog en frispark från 35m direkt i mål! 3 minuter senare kom kvitteringen, målskytt Mona C igen, men Mona var inte klar med målskyttet för dagen. I minut 70 snappar hon upp en dålig passning till målvakten och 4-3 är ett faktum.

Emilias frispark går direkt i mål

Viken scenförändring! Från att ha väldigt svårt att hitta rätt i första halvlek till att totalt ta över spelet i andra, imponerande! Men Onsala då undrar du säkert, jodå, Onsala är giftiga, dessutom hade de planens bästa spelare i vindsnabba Ida Jacobsson. Hon ensam underhöll hela vårt försvar under andra halvlek men i takt med att målen fäll blev hon mer och mer ensam på topp. Laget satte allt på ett kort i slutet på matchen och flyttade upp hela sitt lag, ett par riktigt heta chanser skapades också men debutanten i mål hade stängt butiken för dagen. Just det, vi hade ju en debutant i målet för dagen, Kajsa Pruner född 02, fick den stora äran att vakta målet idag och det gjorde hon med bravur! De 3 målen hon släppte in kan inget av dem lastas henne, bra jobbat Kajsa!

Fakta:
IFK Värnamo – Onsala BK 4-3 (1-3)
0-1 minut 9, Victoria Brackmann
1-1 minut 17, Mona Chahrour, assist Emilia Schellhas
1-2 minut 29, Victoria Uppman
1-3 minut 39, Linnéa Björn
2-3 minut 53, Emilia Schellhas, frispark direkt i mål
3-3 minut 56, Mona Chahrour, solo
4-3 minut 70, Mona Chahrour, solo
Avslut: 13-9 (4-5)
Avslut på mål: 6-5 (2-3)
Frisparkar: 6-8 (2-5)
Hörnor: 4-5 (2-3)
Publik: 144

Startelvan:
Kajsa P (MV), Alma I, Amela B, Linnéa A (65), Felicia S (70)
Fanny H, Emilia S, Olivia M, Amanda H, Mona C & Linda (65)

Ersättare:
Olivia L (65), Sefika Muratovic (65) och Linnéa H (70)

Nästa match är borta kommande lördag, då skall vi besöka Astrid Lindgrens fina stad Vimmerby, matchstart 14.00 på Skobes Arena. Ni kommer väl dit och hejar eller hur?

O som vanligt några kloka ord på vägen: ”The mind always remember what the heart never forget”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO