Kuno inför Sirius

inforsirius
På söndag väntar ny hemmamatch för herrarna då Sirius gästar på Finnvedsvallen. Det blåsvarta Uppsala-laget föll på mållinjen 2015 i kampen om de Allsvenska platserna då man i kvalet förlorade mot Falkenberg över 2 matcher.

Vi tog ett snack med IFK-tränaren Kuno för att höra av läget inför matchen och tankar efter de inledande 3 matcherna.

1 förlust, 1 oavgjord, 1 seger. Vad säger du om säsongsinledningen?
I en jämn Superettan är det okej tycker jag. Vi kunde lika gärna haft full pott som noll poäng. Marginalerna är inte större. Däremot så tycker jag att träningarna succesivt har blivit bättre och bättre. Hoppas det fortsätter på de spåret.

Seger här senast mot Varberg. Vad säger du om insatsen?
Vi gjorde ”bas sakerna” mycket bra. Våra fasta situationer är jag mycket nöjd samt att vi visade upp ett snabbare eget spel. Glädjande också att vi höll nollan återigen. 2 av 3 matcher i år, det är något som alla i laget ska känna sig stolta över.

… Och det var mittbackarna som stod för målen…
Ja, det var kul. Men i slutändan så blir det forwardsen som har gjort flest mål, annars är det konstigt. Haha.

Sirius som gästar på söndag. Vad har du för koll på dem?
En av de tippade seriefavoriterna. Som kommer hit efter en förlust vilket gör att det är extra tändning på dem. Det har ett lag med stor erfarenhet och det vill till att vi kommer upp i nivå för att rubba dem.

Ett lag med en hel del rotation från 2015, håller de samma klass?
Det tycker jag. Det har faktiskt fått in bra spelare också, däribland Björkebaum som har varit skadad. Så är det med de flesta lag i Superettan, det blir en heldel förändringar i truppen säsong för säsong.

Matchen mot Sirius har matchstart kl. 16.00 nu på söndag.
Förköp gör du hos Tages Tobak eller genom att klicka här.

       
IFK VÄRNAMO